Avlanması yasak kuşların satışına ceza yağdı: 2 Milyon TL

Edirnekapı'da yapılan denetimlerde avlanması yasak doğa kuşlarını yakalayarak satışlarını yapan 24 kişiye yaklaşık 2 milyon lira ceza verildi. El konulan 633 saka, 224 iskete, 24 florya, 19 bıldırcın ve 2 beç tavuğu ise doğaya bırakıldı.

Avlanması yasak kuşların satışına ceza yağdı: 2 Milyon TL
Avlanması yasak kuşların satışına ceza yağdı: 2 Milyon TL
GİRİŞ 04.12.2023 17:54 GÜNCELLEME 04.12.2023 18:31

Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğüne bağlı İstanbul Şube Müdürlüğü'ne, avlanması yasak olan saka, iskete, florya, bıldırcın ve beç tavuğu gibi doğa kuşlarının yakalanarak satıldığı yönünde ihbar geldi.

KUŞLARA EL KONULDU

İhbarı değerlendiren ekipler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile birlikte Edirnekapı Kuş Pazarı olarak bilinen adreste denetim gerçekleştirdi. Denetimde, 633 saka, 224 iskete, 24 florya, 2 beç tavuğu ve 19 bıldırcına el konuldu.

YAKLAŞIK 2 MİLYON TL CEZA KESİLDİ

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) İstanbul Şube Müdürlüğü, kuşları yasa dışı yakalayan 24 kişiye 1 milyon 251 bin lira tazminat ve 713 bin lira idari para cezası olmak üzere toplam 1 milyon 964 bin lira para cezası uyguladı. El konulan kuşlar ise doğal yaşam alanına salındı. 

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli parklar Genel Müdürlüğü'nün, yasa dışı doğa kuşlarının avlanmasının önüne geçmek için 7 gün 24 saat çalışmalarına devam edeceği öğrenildi. 

"BİYOÇEŞİTLİLİĞİMİZE GÖZ DİKENLERE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, doğal yaşamın korunması ve sürdürülebilir bir çevre için yoğun gayret gösterdiklerini belirterek, yasa dışı avcılıkla kararlılıkla mücadele ettiklerini vurguladı. Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da 633 saka, 224 iskete, 24 florya, 19 bıldırcın ve 2 beç tavuğunu yeniden özgürlüklerine kavuşturduk. Avcılığı yasak türlerin satışını yapanlarla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Biyoçeşitliliğimize göz dikenlere göz açtırmayacağız" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!