80 bin veri incelendi, Seçil Erzan soruşturmasının seyri değişebilir

Seçil Erzan'ın içeriklerinin silindiğini iddia ettiği cep telefonu incelendi. İncelenen 80 bin veri arasında Erzan'ın futbolcularla yazışmaları ve para dolu çantaların fotoğrafları da yer alıyor. Soruşturmanın seyri değişebilir.

GİRİŞ 16.12.2023 10:41 GÜNCELLEME 16.12.2023 11:20
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Kamuoyunda “yüksek kârlı gizli fon” adıyla bilinen dolandırıcılık davasında savcılık, teknik direktör Fatih Terim’in hesap hareketlerinin incelenmesini talep etti. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2’si tutuklu 7 sanık hakkında açılan davada, yeni bir gelişme yaşandı. Savcılık, 2 Haziran’da “müşteki” sıfatıyla ifade veren Terim’le ilgili banka hesap hareketlerinin dökümünü talep etti. Öte yandan, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi dava kapsamında tutuklu yargılanan sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük’le ilgili dosya üzerinden tutukluluk incelemesi yaptı. Heyet, sanıklar Erzan ve Yörük’ün tutukluluk halinin devamına hükmetti. Davanın ikinci duruşması 12 Ocak’ta yapılacak.

Fatih Terim'in hesaplarına inceleme başlatıldı!Fatih Terim'in hesaplarına inceleme başlatıldı!

Seçil Erzan'ın Arda Turan için hazırladığı liste dosyasından çıktı...Seçil Erzan'ın Arda Turan için hazırladığı liste dosyasından çıktı...

Seçil Erzan'dan dikkat çeken telefon: Ata Demirer'i aradığı ortaya çıktıSeçil Erzan'dan dikkat çeken telefon: Ata Demirer'i aradığı ortaya çıktı

80 BİN VERİ İNCELENDİ

Erzan’ın savcılığa teslim ettiği kırık cep telefonunun incelemesi de tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, telefonun incelenmesi için 3 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirmişti. Yapılan çalışma sonucu, içinde özel hayatı ilgilendiren bilgilerin de bulunduğu 80 bin veri incelendi. Kırık telefonda Erzan’ın başta futbol dünyasındaki isimler olmak üzere müşterileriyle 180 bin yazışma tespit edildi. Veriler arasında para dolu çantaların bulunduğu fotoğrafların da yer aldığı iddia edildi. Verilerin dava dosyasına girme sürecinde de önemli bir karar alındı. Mahkeme başkanının, soruşturmayla ilgisi olmayan bilgi ve belgeleri dava doyasında istemediği belirtildi. Özel hayata dair yazışma ve görüntüler, dosyada yer almayacak.

SORUŞTURMANIN SEYRİ DEĞİŞEBİLİR

Ayrıca Erzan’ın kullandığı bilgisayarların da imajı alındı. İstanbul Mali Şube tarafından incelenecek bilgisayarlardan önemli bilgilere ulaşılması öngürülüyor. Sunulacak bilirkişi raporuyla, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 6 ayrı soruşturmanın seyrinin değişebileceği belirtiliyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Ail 4 ay önce Şikayet Et
    Tefeci Süleyman aslan ında baglantilari araştırılmalı devlete vergi vermeden bu paralar nerde dönüyor
    Cevapla
  • Ahmet dere 4 ay önce Şikayet Et
    Denizbankın kökü tefeci yerel şubelerde çiftçilerden habersis sayısız sigarta yapıyorlar söylüyorsun limit açmayız tehti di yapıyorlar ben mobil bankacılığı kullandoğım halde baş edemiyorum fare gibi cebine göz dikiyor çalışanlar restleşiyorum gelince hesaba almıyorlar birde mobil bankacılıktan anlamayan yaşlı ve bayan çiftçileri düşünemiyorum bile elinden tlf alıp mesaja dijital onay ve
    Cevapla
  • pusula 4 ay önce Şikayet Et
    davanın seyri belli de değiştirilmek isteniyor
    Cevapla
  • Barış Karaca 4 ay önce Şikayet Et
    Ben bu kadının suçlu olduğuna inanmıyorum! İstanbulun en ticari semtinde şube müdürü..kariyeri ve statüsü gereği böyle cahilce işlere neden tenezzül etsin! Türkiye bankacılık sektörünü töhmet altında bırakmak için uluslararası kumpas olabillir.
    Cevapla
  • Şair 4 ay önce Şikayet Et
    Ne töhmeti paragöz bir kaç tane futbolcunun tefecilik Hesap sorul.adigi için iş üzüyor çağır gel fatih terim Efendi diye hesap sorulsa çorap söküğü gibi olay cozulur
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu futbolcular yasal olmayan bir fon olduğunu biliyordu hepsinin tek tek yargılanıp tutuklanması gerekli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’