Sokak köpekleri 3 ilde 3 kazaya sebep oldu: 10 yaralı!

Diyarbakır, Tekirdağ ve Konya'da aynı gün sokak köpeklerine çarpmak istemeyen sürücülerin yaptığı kazalarda toplam 10 kişi yaralandı.

GİRİŞ 26.12.2023 09:51 GÜNCELLEME 26.12.2023 09:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sokak köpeği sorunu Türkiye'nin en ciddi problemlerinden biri. Son dönemde artan saldırılar nedeniyle onlarca insanımızı bu soruna kurban verdik.

3 bakanlığın konuya ilişkin çalışma başlatmasından sonra alınacak önlemler sabırsızlıkla beklenirken köpekler tehlike saçmaya devam ediyor.

SOKAK KÖPEKLERİ TEHLİKE SAÇIYOR: 3 ŞEHİR 3 KAZA

Bu kapsamda Diyarbakır, Tekirdağ ve Konya'da olmak üzere aynı gün 3 şehirde sokak köpeklerinin neden olduğu kazalarda faciadan dönüldü.

İlk olay Diyarbakır'da yaşandı. Diyarbakır-Bismil karayolunda otomobilin sürücüsü A.A., önüne çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yaptı.

Manevra sonucu sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil, yol kenarına devrildi.

5 KİŞİ YARALANDI

Kazada sürücü ile otomobildeki Z.E., M.A.A. ile ismi öğrenilemeyen 2 kişi yaralanırken, ihbarla bölgeye sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, kaza yerindeki ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırılarak, tedaviye alındı.

Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

TEKİRDAĞ'DA BENZER OLAY: SÜRÜCÜ YARALANDI

Saray ilçesinden Bahçeköy Mahallesi istikametine seyreden Serhat A. idaresindeki otomobil, Kambursöğüt mevkiinde aniden önüne çıkan köpeğe çarpmamak için sürücüsünün yaptığı ani manevra sonucu tarlaya uçtu.

Meydana gelen kazada hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Serhat A. yaralandı. Yaralı sürücü Serhat A., çevredeki vatandaşlar tarafından kaza yerine çağırılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Saray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

KÖPEĞE ÇARPIP TERS DÖNDÜ

Sokak köpeklerinin neden olduğu son kaza Konya'da yaşandı. Kaza, Beyşehir-Seydişehir karayolunun 13. kilometresinde, Beyşehir’den Seydişehir yönüne seyir halinde olan M.K. yönetimindeki otomobil, Gökçimen Mahallesi'nde aniden karayoluna çıkan köpeğe çarptıktan sonra şarampole devrilerek ters döndü.

Kaza ihbarı üzerine adrese jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

4 KİŞİ YARALANDI

Kazada yaralanan sürücü ve araç içerisindeki N.Y., G.K. ve N.K., ambulanslarla kaldırıldıkları Beyşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaza sonucu telef olan köpek de yoldan uzaklaştırıldı.

Kazazedelerin, Beyşehir’den Beyşehir Organize Sanayi Bölgesinde bulunan çalıştıkları iş yerine mesaiye gitmek üzere seyahat ederken kazanın yaşandığı öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Gunay 4 ay önce Şikayet Et
    5199 sayılı kanunun iptali için TBMM sayfasına girerek e-dilekçe yazın lütfen. Başıboş gezen köpeğin yeri yollar, sokaklar, parklar, kampüsler, hastaneler, AVM'ler değildir.
    Cevapla
  • ismail. 4 ay önce Şikayet Et
    İnsanları eğitin diyen soysuzlar peki araçlarıda eğitmelimiyiz ? Benzer olay benim çocuğumunda başına geldi şükür hasarla atlatmış. Şehirler arası yolda kenardan giderken aniden önüne atlamış.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Uyutun biran önce
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Sokaklar insanlar ve araçlar içindir... Köpeğin SOKAKTA NE İŞİ var..
    Cevapla
  • paget 4 ay önce Şikayet Et
    reis hani hallediyordunuz?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!