Erbaş'tan hac açıklaması: Artırılması talebinde bulunduk

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye için 83 bin 430 olarak belirlenen hac kontenjanının artırılması talebinde bulunduklarını söyledi.

Erbaş'tan hac açıklaması: Artırılması talebinde bulunduk
Erbaş'tan hac açıklaması: Artırılması talebinde bulunduk
GİRİŞ 08.01.2024 20:05 GÜNCELLEME 08.01.2024 20:05
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye için 83 bin 430 olarak belirlenen hac kontenjanının artırılması talebinde bulunduklarını belirterek, "Dost ve kardeş ülke Suudi Arabistan'ın tecrübeli devlet adamı, aziz dostum, kıymetli kardeşim, Hac ve Umre Bakanı Sayın Dr. Tevfik er-Rabia ile dün Cidde’de samimi bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşme kapsamında imzaladığımız 2024 Yılı Hac Protokolü ile ülkemiz için belirlenen 83 bin 430 hac kontenjanımızın artırılması talebinde bulunarak, hac kotasının İslam ülkelerinin mevcut nüfusuna göre güncellenmesi gerektiğini belirttik. 2024 yılı hac organizasyonu hazırlıkları kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretin, çalışmaların ve imzaladığımız protokolün, hacı adaylarımız için hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Sayın Hocam kontenjan artsın ayrı mevzu da. Fiyatlar çok yüksek. Ekonomik tur 230-240 bin TL. Bunlarla ilgili de bir çalışma yapmalısınız. Parası olan değil sırası gelen herkes gidebilsin.
    Cevapla
  • Kayserili. 3 ay önce Şikayet Et
    bu kadar hac parası olurmu? kim gidecek.
    Cevapla
  • ekpssci 3 ay önce Şikayet Et
    Zengin olmak gerekiyor.
    Cevapla
  • Gerçek 3 ay önce Şikayet Et
    İki kişi karı koca 500 bin lira hac artık milyoner işi oldu gitmek hayal umre bile yüzbin lirayı aşıyor
    Cevapla
  • Köylü 3 ay önce Şikayet Et
    Kontenjanı artırın ve bu milletin hac ve umre ziyaretinde bulunmaları için de lütfen taşın altına elinizi koyun 200 bin liradan başlayan hacca 45 bin liradan başlayan umreye bu millet nasıl gitsin bunun için siz yetkililere sesleniyorum TL veya Riyal üzerinden fiyat yapın makul fiyatlarla her müslümanın kutsal topraklara gitmesine vesile olan unutmayın ki bu işin mahşeri de var....!
    Cevapla
  • Isparta 3 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim hac kontenjanını Suudi Arabistan belirliyor dib. böyle kontenjan artırma yetkisi yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…