Alman vatandaşı Jesica, Sakarya'da Müslüman oldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde akrabalarının yanına tatile gelen Jesica Gutter isimli Alman vatandaşı, düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu, Leyla ismini aldı.

GİRİŞ 16.01.2024 10:17 GÜNCELLEME 16.01.2024 11:45
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Akrabalarının yanına tatile gelen ve İslam dininden etkilenip Müslüman olmak isteyen Alman vatandaşı Jesica Gutter için Karasu İlçe Müftülüğü'nde İhtida Merasimi düzenlendi. Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Jesica ismini Leyla olarak değiştirdi. Düzenlenen merasim Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi, Gutter’e, İslam dininin temel esasları ve din hakkında genel bilgiler vererek, Müslüman olmasından dolayı kendisini tebrik etti. Yapılan dua ile sona eren merasimde Çelebi, Leyla ismini alan Gutter’e İhtida Belgesi ile birlikte Kur’an-ı Kerim hediye etti.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 32
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    ya yok ne belgesi Rabbim bildimi yeter
    Cevapla
  • Başkan 3 ay önce Şikayet Et
    Allahım kabul etsin
    Cevapla
  • Kuyucu Murat 3 ay önce Şikayet Et
    Demek ki müslüman olmak için belge lazımmış!!!
    Cevapla
  • MSELİM 3 ay önce Şikayet Et
    o belge galiba insanların bilmesi ve hakkında kötü zanda bulunmamaları içindir yoksa her şeyi bilen Allahın bilmesi için değil
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 3 ay önce Şikayet Et
    İçerideki İslam düşmanı youtuber, twitter ve diğer sosyal medya kriptolarına devlet el atsın. Milletin çocuklarını avuçlarının içine almış İslam düşmanı haline getiriyorlar
    Cevapla
  • Ali baba 3 ay önce Şikayet Et
    İsminden utan
    Cevapla
  • MSELİM 3 ay önce Şikayet Et
    ??? kim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Körfez'de dengeleri değiştirecek, peş peşe geldiler! 2 ülkeden Baykar'a kritik ziyaretler
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri