İstanbul'da Termometreler 23 dereceyi gördü! Uzmanlar uyardı

İstanbul'da termometreler 20 derecenin üstüne çıktı. Kış ortasında güneşli havayı bulan pek çok kişi durumdan memnundu, dışarıya çıktı. Ancak uzmanlar bu sıcakların yarattığı tehlikeye dikkat çekiyor.

İstanbul'da Termometreler 23 dereceyi gördü! Uzmanlar uyardı
İstanbul'da Termometreler 23 dereceyi gördü! Uzmanlar uyardı
GİRİŞ 25.02.2024 17:43 GÜNCELLEME 25.02.2024 17:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mevsim kış ama kıyafetler yazlık, üstelik bu durum uzun süredir böyle. Nedeni ise Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası.

İstanbullular sıcak havanın tadını çıkarmak üzere, deniz kıyısına ve meydanlara akın etti.

Güneşli hava pek çok kişiyi mutlu etse de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık dünya için iklim krizinin alarm zili anlamına geliyor.

Sıcakların yarattığı tehlikeye dikkat çeken İTÜ Meteoroloji Mühendisi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "Bakın geçtiğimiz ocak ayı, Türkiye'de yaşanan en sıcak ocak ayı olarak kayıtlara geçti. Aslında sıcak artışları küresel ölçekte bazı işlerin yanlış olduğunu bizlere gösteriyor." değerlendirmesimnde bulundu.

Uzmanlara göre mevsime göre yüksek seyreden sıcaklıklar başka tehlikeler de yaratıyor. Toros, "Bugünlerde çiçek açmaya başlayan bir bitki, önümüzdeki günlerde gelecek soğuk hava dalgasıyla beraber ciddi anlamda zarar görecek. Çifçilerin yeterince verim alamaması anlamına gelir. Barajların yeterli suyu almadığı bölgeler de var." uyarısında bulundu.

İklim krizine karşı su tasarrufuna dikkat edilmesi ve fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerjinin tercih edilmesi isteniyor.

KAYNAK: NTV
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Gül ayşe 2 ay önce Şikayet Et
    Yerden göğe ne çıkıyor ki gökten yere ne insin.evet sıcak hava var ama ne gibi bir çeşit salgın hastalıklar gelir bilemem ama salgın hastalık kuraklık kıtlık kapıda.Allah yardım etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Antalya'daki teleferik faciasında bilirkişi raporu ortaya çıktı
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu