Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş'tan önemli açıklamalar...

Son dakika haberi... Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve AK Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Alinur Aktaş, Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulisi'nde Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı...

GİRİŞ 10.03.2024 11:58 GÜNCELLEME 10.03.2024 13:29
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Kanal 7'de Mehmet Acet'in sunumuyla yayınlanan Başkent Kulisi'nin bu haftaki konuğu AK Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan ve Başkan adayı Alinur Aktaş oldu.

Aktaş yerel seçim gündemine dair Acet'in sorularını yanıtladı.

İşte Alinur Aktaş'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar...

"31 Mart seçimlerinin ülkemiz ve şehirlerimiz için hayıtrlı olmasını temenni ediyorum. Ülkelerin değil şehirlerin yarıştığı bir dünyadayız. Artık marka şehirler diye bir kavram var. Yoğun bir sürece girdik. Artık son ay, son düzlük. 

Bursa AK Parti'ye kurulduğundan beri güzel destek verdi. Cumhur İttifakı'na da hem 2017 referandumunda hem 2018 seçimlerinde hem de 2019 yerel seçimlerinde güçlü destek verdi. Yapılan tüm olumsuz algılara rağmen ben yine Cumhur İttifakı'na Bursamızın desteğini göstereceğine inanıyorum.

Hiç unutmuyorum;  eski CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, "Bursa içimde bir yaradır" diye 3-4 kez canlı yayınlarda zikretmişti.

En büyük mega projesini açıkladı Özgür Özel, "En büyük mega projemiz Alinur Aktaş'ı göndermek' diyor. 

"BURSA'DA 6 BUÇUK YILDIR DOLU DOLU VAKİT GEÇİRDİK"

6 yıldır Bursa'da dolu dolu geçirdik. Bursa'yı iyi okumak lazım. Çok hızlı göçlerle büyümüş, 50 senede 7 kat büyümüş bir üretim üssü. Yerli otomobilimiz TOGG, Bursa'da üretiliyor. Bursa aynı zamanda bir meyve üretim deposu gibidir. 

Bu hızlı büyümenin Bursa'da getirdiği sonuçlar var. Bursa da deprem kuşağında. Buna hazırlık yapılması gerekiyor. 

"EN UCUZ ULAŞIM, SU, EKMEK BİZDE"

Ülkenin etrafındaki ekonomik konjoktürlere rağmen Allah'a hamdolsun biz kentsel dönüşümler yapıyoruz. Otobüs sayısını arttırdık. Türkiye'nin ilk beş büyük büyükşehiri arasında en ucuz ulaşımı, en ucuz suyu, en ucuz ekmeği bizde. 400 bin günlük Halk Ekmek yapıyoruz. İstanbul Halk Ekmek olarak yüzde 12'sini, Ankara yüzde 18'ini üretiyor toplam tüketimin biz ise; yüzde 22'sini üretiyoruz. Bunlar hepsi önemli rakamlar. 

30 büyükşehir arasında 17. sıradayız su pahalılığı konusunda. Genelde CHP belediyeleri ön sırada. Kayıp kaçak önlemede Türkiye birincisiyiz şu an. Yani kaynaktan şehre inen sudaki kaybı önlemede birinciyiz, ödül aldık. Altyapıya yatırım yapmazsanız maliyetiniz de fazla olur.

Biz de yeni projelerimizde emeklilerimizi önceleyen ayakları üstüne basan projeleri devreye koyduk. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunun müjdesini verdi. 'Asla sene başı beklenmeden tekrar iyileşmeler yapılacak' dedi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM FAALİYETLERİ

Bursa Osmanlı'yı kuran şehir. Osmanlı'nın ilk başkenti. Osmanlı'nın buram buram kokusunu alıyorsunuz tarihi mekanlarla. Tarihi belediye binamızın da içerisinde bulunduğu alan 480 dönümlük UNESCO Dünya Mirası Lisesi'ndeki Hanlar Bölgesi.  Hanlar bölgesinin etrafını örseleyen 50-60 yıl önce yapılan yapılar vardı. Bursa belediye başkanlarının en büyük hayali bu binaları yıkmak ve Hanlar Bölgesi'nin güzelliğini ortaya çıkarmaktı. Önce bu projemizi Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik. Murat Kurum Bakanımıza da teşekkür ediyorum. Acele Kamulaştırma kararı çıktı ve Çarşıbaşı Meydan Projesi ortaya çıkarıldı. Kötü yapılar ortadan kaldırıldı. Nihayetinde artık daha fazla turisti ağırlıyoruz, esnafımız memnun. Yaklaşık 280 civarında bağımsız bölge yıkıldı. 

Bizim de KİPTAŞ gibi BURKENT diye bir şerketimiz var. Göreve geldiğimde 17 Milyon cirosu olan, 12 tane çalışanı olan bir şirketti BURKENT. Harfiyat döküm sahalarını işletiyordu sadece. Şu anda 40 tane mimar, mühendis ve şehir plancısı çalıştırıyor. 5 tane ofis açtı. Kentsel dönüşümü anlatıyoruz insanlara. 10 bin 300 konut dönüştürdük. Biz İstanbul'un beşte biri büyüklüğünde bir şehiriz. Ama biz bu projeye 6 Şubat depremlerinden önce başladık. 

CHP'YE KENTSEL DÖNÜŞÜM TEPKİSİ

Kentsel dönüşümü yapan hatta konuşan CHP'li belediye gördünüz mü? Yok ki. Kentsel dönüşüm zor iştir.  

'Bursa'yı yıkarak güzelleştireceğiz' dedik. Hala daha devam ediyoruz. Biz bina yenilemesi değil, mevcut yeri yıkıp yerine emsali arttırıp katı yükselterek yeni binalar dikiyoruz. Zemin artı yediyi geçmiyoruz. Şuanda çok büyük teveccüh var bu konuda. İnsanlar çok mutlu. 

Ama biz Japon Kalkınma Ajansı (JICA) ile anlaşma yaptık. 

100 bin konutu 5 senede vadediyoruz. 

(CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Bozbey'in "TOGG Fabrikası yatırımı Bursa'ya yanlış oldu" açıklaması)

Çok talihsiz bir açıklama. Bu bir vizyonsuzluktur. Bir kere bu şehirde otomotiv kültürü var. 81 vilayet bunu istedi. Bursa'da olması kadar doğal bir şey olamaz. 

ÖZGÜR ÖZEL'İN 'MEGA PROJE' AÇIKLAMASINA YANIT

(CHP GENEL Başkanı Özgür Özel'in "Bursa Büyükşehir ile ilgili mega projemizi bir cümleyle özetliyorum. Alinur Aktaş’ı gönderip Bozbey’i getirmekten büyük mega projemiz yok..." açıklaması) 

CHP'nin burayı sevdiğini ben çok iyi biliyorum. Bu dönem bizim mottomuz Gerçek Belediyecilik. Algı ve beraberinde iftira ve yalanla yapılan bir belediyecilik ortaya çıktı ama Bursalı hemşehrilerimiz gerçek belediyeciliğin ne olduğunu biliyor. 

ÖZGÜR ÖZEL'İN 'ANKET' AÇIKLAMASI

Ben hiçbir anketi kamuoyuyla paylaşmadım. Hiçbir sıkıntı yok. 6 buçuk yıldır yaptıklarımızı herkes gördü. Bir Genel Başkan'ın sadece benim üzerimden konuşması çok enteresan bir durum.

Nilüfer Belediyesi'nin CHP'li belediye başkanı kendine ait bir mülke 2 katlık kaçak yapı yaptığı ortaya çıktı. 44 Milyon ceza kesildi ona. Bugüne kadar kesilmeyen ceza niye şimdi kesiliyor?

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Murat 1 ay önce Şikayet Et
    Yıldırım ilçesinde munbuslere nazaman kaldırılıp belediye otobüsü koyacak
    Cevapla
  • Timur 1 ay önce Şikayet Et
    Geçen seçimde vaat ettiğiniz uydu kentler ne oldu başkan..
    Cevapla
  • Bülent duman 1 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sizden
    Cevapla
  • Milli 1 ay önce Şikayet Et
    Özgür bey amacı demlenme. O seçim sonu evde demli çay içsin.
    Cevapla
  • Erpınar 1 ay önce Şikayet Et
    Bir Bursa'lı olarak Alinur Aktaş'tan razıyım. Allah hayırlı işlerde istihdam etsin ve muvaffak kılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı