3 ilde eğitim-öğretime kar engeli!

Şırnak ve Hakkari Valiliği ve Van'ın bazı ilçe kaymakamlıkları, etkisini sürdüren sağanak ve kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün daha ara verildiğini duyurdu.

3 ilde eğitim-öğretime kar engeli!
3 ilde eğitim-öğretime kar engeli!
GİRİŞ 19.03.2024 22:34 GÜNCELLEME 20.03.2024 00:22

Valilik açıklamasında, “Beytüşşebap ve Uludere ilçemizde olumsuz hava koşulları nedeniyle; 20 Mart Çarşamba günü tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu çalışanlarının ise idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir” denildi.

Selden kapanan Şırnak- Uludere karayolunda ise temizleme çalışmaları sürüyor.

HAKKARİ'DE EĞİTİM-ÖĞRETİME BİR GÜN DAHA ARA VERİLDİ

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk, ortaokul ve liselerde eğitim- öğretime yarın ara verildiği belirtildi.

Kentte etkili olan kar yağışı günlük yaşamı etkilerken, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün eğitim-öğretime verilen ara bir gün daha uzatıldı. Hakkari Valiliği tarafından okulların tatil edilmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Sel riski başta olmak üzere çığ, taşkın gibi diğer hususlar göz önünde bulundurularak 20.03.2024 salı günü ilimiz genelinde Yüksek Öğretim Kurumları hariç okul öncesi eğitimi veren kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel eğitim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezlerindeki tüm eğitim öğretim bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personeller de söz konusu tarihte idari izinli sayılacaktır." denildi

 

VAN'DA DA OKUL TATİL EDİLDİ

Bahçesaray, Çatak, Saray ve Özalp kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, yaşanan yoğun kar yağışı sebebi ile 20 Mart Çarşamba günü için eğitim öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi.

 

KAYNAK: DHA, İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı