Kaymakamı şaşırtıp duygulandıran civanmert A.A

Mersin'in Mezitli ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) yeşil kart çıkartmak için 50 TL yardım alan bir kişi, aylar sonra durumu düzelince aldığı parayı iade etti.

Kaymakamı şaşırtıp duygulandıran civanmert A.A
Kaymakamı şaşırtıp duygulandıran civanmert A.A
GİRİŞ 11.10.2009 10:54 GÜNCELLEME 11.10.2009 10:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, böyle bir civanmertliğe ilk defa şahit olduğunu belirterek şaşkınlığını gizleyemedi.

Aslen Hataylı olan ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Soli Kavşağı civarında oturan isminin açıklanmasını istemeyen A.A, 15 Ocak'ta maddi durumu iyi olmaması nedeniyle yeşil kart işlemlerini halletmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 50 TL yardım aldı. Maddi durumunu biraz düzelten A.A., "Aylar önce, sıkıntılı bir anımda siz bana yardımcı oldunuz. Allah razı olsun. Ama maddi durumum ve işlerim düzeldi. Borç olarak aldığım parayı vakfa iade etmek istiyorum." diyerek kaymakamlığa başvurdu.

A.A.'nın bu talebini memnuniyetle ama daha çok şaşkınlıkla karşılayan Kaymakam Kamil Kıcıroğlu ve Mezitli SYDV Müdürü Kamuran Zengin, A.A.'dan 50 TL'yi vakfın hesabına yatırmasını istedi. A. A., parayı bankaya ismini vermeden yatırdı.

Devletin parasını işini görünceye kadar aldığını ifade eden A.A., "Durumumu düzelttikten sonra geri iade etmek istedim. Yetimin, muhtaç ve fakirin hakkı olan parayı daha fazla kullanamazdım. Bir başka ihtiyacı olan vatandaş da buradan sebeplensin istedim." diye konuştu.

Kıcıroğlu ise 20 yıldır kaymakamlık yaptığını ifade ederek, şimdiye kadar böyle bir civanmertliğe rastlamadığını söyledi.

A.A.'nın kendisine yakışanı yaptığını anlatan Kıcıroğlu, "Biz ona yardım yaptığımızı bile hatırlamıyoruz. Yüzünü dışarıda görsek yardım yaptığımızı bilmeyiz. Zaten ona yardım ettik, borç da vermedik. Bırakın yardım paralarını maddi durumu düzelince iade etmeyi, şimdiye kadar çoğunlukla, kredi olarak verdiğimiz paraların kendilerinden veya kefillerinden geri alınmaması için türlü oyunlar içine girenleri gördük. Vatandaşımıza bu örnek davranışından dolayı teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

KAYNAK: (CİHAN)
YORUMLAR 5
  • kralciplak 14 yıl önce Şikayet Et
    degişik bi helal olsun. tabi helal olsun guzel davranış vs vs demekki kaymakamda halden anlar baba bi adammış yani babacan insanmış fakat asıl dikkat cekici olan duşunsenize bu devirde helal para yok bir kuruş bile ama 50 ytl eminim alınterinin en helal yerinden vede geri donen bir helal para yani burda onemli olan allaha karşı vefa helal haram hak hesap bu devirde duşunsenize nerde helal para
    Cevapla
  • mert vidinli 14 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. bu ghün ülkede halihazırda yeşil kart vs sayesinde yetim hakkı yiyen okadar çok zındık varki sen bataklıkta ki gül gibisin be yiğidim helal olsun bizim insanımız beleş yaşamaya alıştırıldı özellikle özalla başlayan ve hala devam eden düzene
    Cevapla
  • tahir çelik 14 yıl önce Şikayet Et
    şerefli insan. her şerefli insanın yapması gereken bir şeyi yapmış.günümüzde şerefli. onurlu olmak artık bir acizlik gibi gösterilmeye çalışılsada böyle insanlar hep olacaktır.. kendisine bu tutumundan dolayı teşekkürü bir borç bilirim...
    Cevapla
  • tunay 14 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden Türkler Böyleymiş. Şimdi buna şaşırıyorsak eğer bu bizim ne hale geldiğimizin göstergesidir bir zamanlar sadaka taşından para alacak fakir bulunmazmış istanbulda millet ne zaman bu adama benzer işte o zaman fakirlikte kalmaz kimseye muhtaç ta olmayız
    Cevapla
  • mehmet karaman 14 yıl önce Şikayet Et
    işte türk insanı. her ne kadar bizi yozlaştırmaya çalışsalarda bu memleket aslını hiç kaybetmeyecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!