Erler artık operasyona katılmayacak

Bu tedbirler, profesyonel askerlerin mücadelede katkısının arttırılması, MİT ve Emniyetin istihbarat personeli, teknk araç ve gereçle Güneydoğu’yu takviye etmesi ve Yardımcı İstihbarat elemanı ile bunlara verilen ödeneklerinin arttırılması olarak planlandı.

Erler artık operasyona katılmayacak
Erler artık operasyona katılmayacak
GİRİŞ 22.06.2010 00:42 GÜNCELLEME 22.06.2010 00:42
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Sınır karakolları ile seyyar konuşlu birlikler de uzman erbaşlarca takviye edilecek.

Alınan kararların başında terörle mücadelede mümkün olduğunca profesyonel birliklerin kullanılması hedefleniyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir süredir çalışmaları süren profesyonel ordu ve konsept değişikliği devam ediyor. Ordunun yapısı ve çalışma sistemini değiştirmeye yönelik adımlar atılıyor.
Yapılandırma çalışmaları çerçevesinde er ve erbaşlara bazı birliklerde operasyon görevi verilmiyor. Özel Kuvvetler Komutanlığı, Jandarma özel harekât taburları, 5'i Kara Kuvvetleri Komutanlığına, 1'i Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı komando tugayları, Sabit konuşlu iç güvenlik taburları ve Destek unsurları tamamen profesyonellerden oluşacak. Böylelikle terörle mücadeleyi uzman çavuş, astsubay ve subaylar ile sadece komando eğitim alan erbaşlar yürütecek.

Terörle mücadele edecek personelin Eğirdir Dağ ve Komando Okul Komutanlığında eğitim hızlandırılacak. Güneydoğu’da iç güvenlik harekat bölgesindeki komando birliklerine de artık yedek subay gönderilmiyor.

MİT VE EMNİYET İSTHBARATI
MİT ve Emniyet istihbaratının, Güneydoğu Anadolu bölgesindeki personel sayısını da takviye etmesi benimsendi. Teknik araç gereç takviyesi de yapılacak. MİT’in Diyarbakır Bölge Başkanlığı ile bu bölgeye bağlı illerin yanı sıra, ilçeler de yeni personelle takviye edilecek. Gerekirse, geçici görevliler de bölgeye gönderilecek.

Emniyet İstihbaratı da bölge

deki kadrolarını arttıracak. Hiç bir il istihbarat şubesi vekaleten yöneltmeyecek ve tüm istihbarat şube müdürleri asil olacak. Emniyet İstihbaratı için çalışan Yardımcı istihbarat elemanlarının da ödenekleri de arttırılacak. Daha önce OHAL Bölge Valilerinin emrinde olan örtülü ödenek, istihbarat hizmetlerinde kullanılmak üzere, il Valileri için de arttırılacak. (GAZETEPORT)

YORUMLAR 73
  • alper gürsoy 13 yıl önce Şikayet Et
    en doğru karar ama gecikmiş bir karar. uzman erbaşlar uzman komandolar çatışmaya gitsin normal askerlerede 15 ay askerlik görevini yapmaya gidenlerede orada yemek yapmak orada temizlik yapmak ve buna benzer işler verilmesi daha makul asker 3 ay acemi eğitimi alıyor sonra usta birliğine gittiğinde dağa operasyona gidiyor 3 ay eğitim alan asker ne yapabilecek zaten askerliğe tam konsantre bile olamıyor değil oparasyonda terörist vurmak hiç değilse uzman olanlar askerde yine ne yapması gerektiğini bilirler terörün hakkından gelir uzman erbaşlar.
    Cevapla
  • big_day 13 yıl önce Şikayet Et
    ya yine kontrolden çıkarlarsa. şu anda dahi asker terbiye edilmemiş durumda.profesyonel oluşumda bunların sadece vatanı koruma işini yapacakları veya sadece bu görevle görevlendirilip başka el altı işler karıştırmayacaklarının garantisini kim verebilir.kimse veremez.çünkü göstermelik bi yargıya tabi ordumuz.kurdukları mahkemelerde ancak arkası olmayan gariban kesime ceza veriliyo.en az bir sigorta şart.özel kuvvetler komutanlığının gayri resmi sicili hep bozuktu bu unutulmasın.
    Cevapla
  • abdullah 13 yıl önce Şikayet Et
    ?. haberin başlığında kesin bir ifadeyle erler artık operasyona katılmayacak yazıyor ama haberde mümkün olabildiğince yapılması hedefleniyor gibi ifadeler var. Sanki büyük bir değişim gerçekleştirilmiş gibi haber yapılması iktidar yanlılığının bir göstergesi mi ?
    Cevapla
  • kerasus2828 13 yıl önce Şikayet Et
    ordu profosyonel değilmi?. bu çalışmalarla tarihinden beri asker olan bir milleti askerlikten uzaklaştırma çalışmasını yapmaktalar.. yoksa kurtuluş savaşını profosyonel ordumu kazandı.. nezamanki sevr e karşı çıkan millet duruşu çıktı ortaya ozaman kazanıldı savaş.. şimdilerde yabancı şirketlerin istedikleri yapılıyor.. bölgede çatışmalar varken yabancı şirketler götürüyor elaltından madenlerimizi..profosyonel ordu yerine elimizdeki ordunun yetkilerini ARTIRMALIYIZ.. SEN VER BAKALIM ASKERE POLİSE YETKİYİ OZAMAN KALIRMI HİÇBİR ÇAPULCU
    Cevapla
  • yunus sirin 13 yıl önce Şikayet Et
    Yıllar önce. Yıllar önce profesyonel askerlikten bahsediliyordu. Hala doğru dürüst bir gelişme yok. Herkes askerlik yapmak zorunda diye farz mı var?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan canlı yayında uyardı: Hazırlık yapmamız lazım, oyun değiştirici olacak!
Almanya 800 milyon avroluk fiyasko sonrası tarihinde ilk kez İsrail yapımı İHA uçurabildi