Açlık grevleri eylemi sona erdi

TUHADFED Başkanı Zübeyde Teke, " Açlık grevleri sona erdirildi" dedi.

Açlık grevleri eylemi sona erdi
Açlık grevleri eylemi sona erdi
GİRİŞ 18.11.2012 09:44 GÜNCELLEME 18.11.2012 14:32
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısının ardından 67. gününde açlık grevleri sona erdi.

Dün İzmir'de 520 tutuklu açlık grevi ni sonlandırmıştı. Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu Başkanı Zübeyde Teke, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada açlık grevinin sona erdirildiğini açıkladı.

DİYARBAKIR'DA TUTUKLULAR GREVİ BİTİRDİ

Cezaevlerinde açlık grevi eylemini başlatan terör örgütü PKK ve KCK tutukluları adına açıklama yapan Deniz Kaya, Abdullah Öcalan'ın çağrısını esas aldıklarını ve eylemi bitirdiklerini söyledi. 

BDP'LİLER DE AÇLIK GREVİNİ SONA ERDİRDİ

BDP Genel Başkanı Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Emine Ayna, Aysel Tuğluk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile birlikte basın açıklaması düzenledi. BDP'li vekillerin açlık grevine başlattığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi'nde konuşan Gültan Kışanak, cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine destek amacıyla 10 gün önce eylem başlatan milletvekillerinin bugün eylemi bitirdiklerini söyledi.

260 TUTUKLU EYLEMİ SONLANDIRDI

Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde açlık grevini sürdüren 260 kişi, bu eylemine son verdi. BDP'li bir grup, Kandıra F Tipi Cezaevi'nin önünde toplanarak, açlık grevine son verilmesini kutladı. Şarkı ve türkü söyleyen grup, Kürtçe sloganlar da attı.

GAZİANTEP'TE DE SONLANDI

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker de, gece saat 02.00 den itibaren cezaevindeki 25 mahkumun açlık grevini sonlandırdığını açıkladı.

GİRESUN'DA AÇLIK GREVİ SONA ERDİ

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 31 tutuklu ve hükümlü tarafından sürdürülen açlık grevinin sona erdirildiğini söyledi.

İLK SİNYAL HÜKÜMETTEN

Açlık grevlerinin biteceği sinyali ise öncesinde hükümetten gelmişti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün katıldığı bir televizyon yayınında konuya değinmiş ve "Her an bittiğini duyurabilecek noktaya geldik" diye konuşmuştu.

MEHMET ÖCALAN'DAN AÇLIK GREVİ AÇIKLAMASI

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan abisi ile görüştüğünü ve Öcalan'ın grevin çoktan bitmesi gerektiğini söyledi.

Cezaevlerinde mahkumların başlattığı açlık grevi dün gece Öcalan'dan gelen talimat ile son buldu. Abisi ile İmralı'da görüşen Mehmet Öcalan yaptığı görüşme ile ilgili şu bilgileri verdi, "Bize söyledikleri açlık grevleri ile ilgiliydi. İnsanlar ölüm döşeğindeydi ve gidip konuları aktardık. Bütün demokratik kurumların ve bazı siyasi partilerin bu açlık grevinin artık son aşamaya geldiğini ve kendisinin ne yapmak istediğini sorduk. Kendisi de bize çoktan zamanın geçtiğini ve bu insanların açlık grevini bitirmesi gerektiğin söyledi. İstanbula gelir gelmez bizde gereğini yaptık" dedi.

"Öcalan'ın sağlık durumu nasıl" sorusuna ise kardeşi Mehmet Öcalan "Öcalan 63 yaşındadır, o dar yerde yaşamak çok zordur. Orayı görmeden lüks köşk gibi gösterenler biraz utansınlar. Alanı çok dardır, ancak ayakta dura biliyor. Psikolojisi çok iyidir, dünyayı, Türkiye'yi ve Kürt bölgesini hala tahlil yapabiliyor. Fiziki olarak da, psikolojik olarak da durumu iyi sağlıklıdır" dedi.

"Hükümet yetkilileri ile görüşme başladığı söyleniyor" sorusuna ise Mehmet Öcalan "Onu gidersiniz hükümetten sorarsınız. Zaten devlet avukatları göndermiyor, kendisi de avukatlar ile görüşmek istemişti bizden önce ama götürülmedi. Bunda da açlık grevleri için görüşme yaptırdılar" diye yanıtladı.

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 19
  • EYLÜL SONBAHAR 11 yıl önce Şikayet Et
    acaba hangisi. birinci sebep baktılar ki istedikleri olmayacak, öcalan şunu demiş ayağıyla vazgeçtiler açlık grevinden.ikinci sebep bilinemiyor, vadedilen bir şey mi var yoksa? ki ikinci sebebi düşünmek dahi istemiyorum.vadedilen tek şey bu çapulcu vatan haini zihniyet için idam olmalı, bölmek yıkmak yoketmek isteyen için yalnızca idam...
    Cevapla
  • ethem başaga 11 yıl önce Şikayet Et
    bu nesıl devlet bu nasıl adalet. adamlar ağız tadıyla ölmek istediler ona da müsede edilmedi...
    Cevapla
  • Bilo Villa 11 yıl önce Şikayet Et
    nefretmi???. asagida bir yazi var halktan niye nefret ediyorsunuz diye... ya yanlis anlayan yada provoke icin yazan sahis.. halktan nefret edildigini nereden cikardin?? bu memlekette son yarim yuzyildir pesinden gidilen kisilerden birisi kurt tur... kurt lere karsi bir durum olsa once ona olur sonra digerlerine... mesele kurtluk sazlik kazlik meselesi degil. mesele birilerinin kurtleri kullanarak pislik yapmasi.. tavir onlaradir. turkiyede kurtlerden baska dunya kadar baska millet var... onlar niye ses cikarmiyor? bu memlekette sadece turkler ve kurtler yok... bazi satilmislarin kansizlaarin insanlarin huzurunu kacirmasinadir tavir.
    Cevapla
  • h.h.m.e.a.m.h.m. 11 yıl önce Şikayet Et
    biyoteke ithafen . bu halk kürt halkindan memnundur kürt halkida türk halkindan memnundur memnuniyetsizlik pkk sempatizanliğini yapan dış mihraklar ve onların türkiyede leşleri ölüm için aç bekleyenler bir ermeninin lafi ile eyleme son veriyor bizler onu destekleyen ve destek olupta onun sözüne inananlara karsıyız hiç bir kürte iman etmiş kürt kardeşimizde zaten ermeni tohumunun peşinde gitmiyor umarım anlamıssındır.
    Cevapla
  • ali aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    biyotek agızlarında bır ezılmıs lık lafı geveleyıp duruyorlar. en cok haksızlık içanaldolu bölgesıne bakın hukumet kabınesıne dogulu ve karadenızlılılerın oldugu kabıne tabıkı nefret ederler kımdenmı musluman olup köru körune destekleyen cahıllerden pkk ya her zaman kucak acan sözde muslumanlardan yoksa musluman msulumanın kardesıdır haın ın kım oldugu fark etmez haın haındır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?
UCM tehdide tepki gösterdi: Uluslararası yargıya müdahale!