Öcalan'dan talimat: Açlık grevini bitirin

İmralı'da tutuklu bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan açlık grevlerinin tereddütsüz bitirilmesini istedi. Bir açıklama da BDP'den geldi.

Öcalan'dan talimat: Açlık grevini bitirin
Öcalan'dan talimat: Açlık grevini bitirin
GİRİŞ 17.11.2012 19:59 GÜNCELLEME 18.11.2012 06:57
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cezaevlerinde bir süredir PKK ve KCK'lıların sürdürdüğü açlık grevlerinin bir an önce bitirilmesi için Abdullah Öcalan'ın çağrı yaptığı kardeşi Mehmet Öcalan tarafından açıklandı.

İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan bugün kardeşi Mehmet Öcalan'la görüştü. Mehmet Öcalan, bu görüşmeyle ilgili akşam saatlerinde açıklama yaptı. Öcalan, ağabeyinin açlık grevini cezaevlerindekilerin değil, dışarıdakilerin yapmasını istediğini söyledi.

"BİR AN ÖNCE SONA ERSİN"

Abdullah Öcalan'ın avukatlarına ait Asrın Hukuk Bürosu aracılığı ile Mehmet Öcalan yaptığı açıklamada, "Ben bugün İmralı Cezaevi'nde kalan ağabeyim Sayın Abdullah Öcalan yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdim. Kendisi açlık grevlerine ilişkin yaptığı çağrıyı zaman kaybetmeden kamuoyuyla paylaşmamı istedi" dedi.

Açıklamasında, Mehmet Öcalan ağabeyi Abdullah Öcalan'ın 'cezaevlerinde açlık grevine girenlerin, dışarıdakilerin yapması gereken işi üzerlerine aldığını' belirttiğini kaydetti. Mehmet Öcalan'ın açıklamasına göre, Abdullah Öcalan açlık grevlerinin son bulmasıyla ilgili şunları söyledi:

"Açlık grevi eylem tarzı olarak genel itibariyle doğru bulmamakla birlikte, açlık grevleri yapılacaksa bile içeridekilerin değil dışarısının yapması gerekir. Açlık grevi eylemi çok anlamlıdır. Bu eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler. Buradan açlık grevindeki herkese özellikle birinci ve ikinci gruptakilere tek tek selamlarımı söylüyorum."

DEMİRTAŞ: ÇAĞRININ DİKKATE ALINMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın açlık grevlerinin sona erdirilmesi yönündeki çağrısını desteklediklerini bildirdi.Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerinin de desteğiyle Mehmet Öcalan'ın İmralı'ya giderek ağabeyi ile görüşme yaptığını belirterek ''Görüşmede Abdullah Öcalan açlık grevlerinin sona erdirilmesini istemiş. Bu gelişmenin Öcalan'a uygulanan tecridin tümden kalkmasına vesile olmasını diliyoruz. Bizler de Öcalan'ın açlık grevlerinin sona erdirilmesi yönündeki çağrısını destekliyoruz'' dedi.

Açlık grevindekilerin de yeni bir değerlendirme yaparak bu çağrıyı dikkate almalarını umut ettiklerini ifade eden Demirtaş, Diyarbakır'da bulunan milletvekillerinin de açlık grevindekilerle görüşmekte olduklarını kaydetti.

Öte yandan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde; milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Sabahat Tuncel'in ise Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde açlık grevine giren tutuklu ve hükümlülerle görüşmesi sürüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    pkk-bdp.... haliniz ortada. "ölümleri" emir alıp başlatıyor, emir alıp durduruyorsunuz.....
    Cevapla
  • ali karaman 11 yıl önce Şikayet Et
    açlık grevi........... otobüste yakılan kıza sahip çıkmayan, antepte patlatılan bombada can veren insanları dile getirmeyen hain gazeteciler açlık grevini nasıl ciddiye aldı ve iç seslerini dışa vurarak hainliklerini bir daha insancıllık adına gösterdiler. aşırı örgütlerin ciddi bir şekilde devam ettirip can bile verdiği açlık grevini pkk sulandırmış oldu. sulandıracağı belliydi. devlet bu kadar ciddiye almamalıydı.
    Cevapla
  • Aladdin Yenirenk 11 yıl önce Şikayet Et
    kötünün iyiliği. ne işe yarar? bukelamunluktan başka bir işe yararmı?
    Cevapla
  • mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    öcalana kısıtlama kalktı. yeni bir bot aldı devlet..ana dilde savunmada tamam..şimdilik istekleri tamam..onun için apo bitirin dedi..sayın başbakan şov yapıyorlar diyordu,ama arınç aracılığı ile istekler yerine geldi,bazı sözlerde verildi maalesef..
    Cevapla
  • Mustafa Yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    idam. idamdanmı korktu :) keşke bitirin demeseydide bir kaç işe yaramazdan kurtulurtuk hemde masrafsız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski Mossad Başkan yardımcısından itiraf: Savaşı kaybettik İsrail ekonomisi çöküyor
Eşsiz koleksiyon... ABD 90 yıl sonra İran'a iade etti!