'Şakir' artık yalnız değil

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin müzmin bekarı zürafa “Şakir” sonunda muradına erdi.

'Şakir' artık yalnız değil
'Şakir' artık yalnız değil
GİRİŞ 04.06.2016 17:31 GÜNCELLEME 04.06.2016 17:31

Kayseri’den getirilen dişi zürafa “Selvi” ile Şakir için bir tanıtım programı düzenlendi.

Hayvanat bahçesine getirildiğinde 4 yaşında olan ve uzun süren eş bulma çalışmalarının sonuç vermemesi üzerine “müzmin bekar Şakir” olarak anılmaya başlanılan erkek zürafa için sonunda Kayseri'de bulunan dişi zürafa, özel hazırlanmış kafesle Gaziantep Hayvanat Bahçesine getirildi.

Dişi zürafa “Selvi” düzenlenen tanıtım programıyla zürafa Şakir ile tanıştırıldı. Buluşmada ziyaretçilerin yanı sıra hayvanat bahçesi personeli de ilgi gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, yaptığı açıklamada, uzun süren eş arama çalışmalarının tamamlanmasından memnun olduklarını söyledi.

Yurt içi ve yurt dışındaki birçok hayvanat bahçesiyle iletişime geçtiklerini ifade eden Özsöyler, “Almanya, Hollanda ve Belçika'daki birçok hayvanat bahçesiyle irtibat halindeydik, ama sevindirici haber bize Kayseri Hayvanat Bahçesi’nden geldi. Bundan 3 yıl önce bir dişi zürafaları olduğunu söylediler. Kayseri Hayvanat Bahçesi zürafayı bize vereceğini bildirdi. Bundan sonraki süreç hayvanın nakli ve Gaziantep Hayvanat Bahçesine getirilmesiyle başlamış oldu” dedi.

Selvi'nin getirilmesi için yoğun uğraş verdiklerini anlatan Özsöyler, “Zürafamız Selvi'yi buraya getirebilmek için özel bir taşıma kafesi yaptırdık. Bu kafesi, hayvanın tanıması için önce Kayseri'deki barınağına bıraktık. 10 gün kadar yanında kaldıktan sonra kafese koyarak Gaziantep'e naklettik. Bu süreç yaklaşık 18 saat sürdü” diye konuştu.

Özsöyler, dişi zürafa için Şakir'in barınağında yeni bir yer dizayn ettiklerini belirteren Öszöyler, “İlk etapta yaklaşık 4-5 ay kadar zürafalar birbirlerini görecekler, ama birbirlerine yaklaşmayacaklar. Birbirlerini tanıdıktan sonra aynı barınağı paylaşmaya başlayacaklar. Bu organizasyonla Şakir'in yanlızlığını gidermiş olduk. Hayvanat bahçesi yöneticileri ve çalışanları olarak çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1 Mayıs'ı provoke edeceklerdi: Yakalandılar!
Harry Potter Kalesi de savaş mağduru oldu!Bombalar oraya da isabet etti