Mahçupyan: Ermeniyim ama Osmanlı hissediyorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, bir Ermeni olarak kendisini gerçekte daha ziyade Osmanlı hissettiğini söyledi.

GİRİŞ 27.03.2015 06:53 GÜNCELLEME 27.03.2015 10:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Belçika'nın Gent kentinde Yunus Emre Enstitüsü Brüksel Türk Kültür Merkezi ve Gent Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "Yeni Türkiye" konulu seminerde konuşan Mahçupyan, başdanışmanlık görevinin Ermeni meselesini kapsamadığını belirterek, "Ermeniler benim için 'hain' diyormuş, demiyormuş önemsemem. Sonuçta her görüşten Ermeniler mevcut. Çok muhtemelen bunu diyecek Ermeniler vardır ama bir anlamı yok" dedi.

Mahçupyan, "Ermeni olduğumu ispatlama pozisyonunda değilim. Bir Ermeni olarak gerçekte kendimi daha ziyade Osmanlı hissediyorum. Osmanlı ve daha öncesinde Bizans'tan beri bu topraklarda yaşadık ve kültürümüzü oluşturduk. Bence değerli olan bu. 1923'te oluşturduğumuz siyasi sistem değil. Türkiye'deki Ermenilerin çoğunun Cumhuriyet'in vatandaşlık modeliyle gerçekten bağlantı kurmakta zorlandıklarını düşünüyorum. Çok açık ki son 10 yılda kendilerini çok daha özgür hissediyorlar" ifadesini kullandı. .

YORUMLAR 8
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Cenab-ı Hakk'ın huzurunda milliyetiniz ile daha iyi bir yer edineceğinizi mi sanıyorsunuz?2015'e gelmişiz, hala türk kürt ermeni...
    Cevapla
  • bözeren 9 yıl önce Şikayet Et
    "ermeniyim ama.." şeklindeki başlangıç yanlış olmuş. her millet Allahın huzurunda eşittir. nakıslık veya tezat düşündürecek şekilde ama kelimesinin kullanılması bence yanlış olmuş. doğrusu "ermeniyim ve.." şeklinde olmalydı.
    Cevapla
  • HAKPEREST 9 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı birçok milleti barındırıyordu.
    Cevapla
  • Alp 9 yıl önce Şikayet Et
    işte osmanlı buydu..tüm etnik oluşumların kaynaştığı bir yapı...bunu yıkmak için kürt sorunu diyerek alevi sünni diyerek toplumu ayrıştırmaya başladılar...taki bugüne kadar...şimdi akil insanlar buna dur deyip bu gidişe son vermelidir.
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    danisman :(
    Cevapla
  • xxl 9 yıl önce Şikayet Et
    başdanışman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şimşek talimatı verdi! Erdoğan'ın masasına geliyor: İşte kamuda tasarrufun ayrıntıları
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız