24 yıl sonra anneliği tattı

Konya'da 24 yıl bebek sahibi olabilmek için neredeyse tüm tedavi yöntemlerini deneyen Gülsüm Ünver, ümidini kesip tedaviyi bıraktıktan 3 ay sonra doğal yoldan hamile kaldı.

24 yıl sonra anneliği tattı
24 yıl sonra anneliği tattı
GİRİŞ 31.10.2006 10:26 GÜNCELLEME 31.10.2006 10:26

Aliye ÇETİNKAYA'nın haberi

Adet dönemi gecikince menopoza girdiğini düşünerek gittiği doktorda 2 aylık hamile olduğunu öğrenen Gülsüm Ünver ve eşi şimdi 24 yıllık hasretten sonra kavuştukları 8 aylık doğan Ayşe Sude'yi kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor. Uzmanlar, uzun süre çocuğu olmayan çiftlerin baskı ve stres altında kaldıklarını, bunun da yumurta ve sperm sayısında azalmaya neden olduğunu söylediler. Çift, stresten kurtulduklarında doğal yoldan hamile kalabiliyor. Aynı tezi savunan Ünver çifti de tedavi gören çiftlere stresten uzak kalmalarını önerdi. Konya'nın Çumra ilçesindeki Cumhuriyet Lisesi'nde devlet memuru olarak çalışan 48 yaşındaki Faruk Ünver ile 42 yaşındaki eşi Gülsüm Ünver, 24 yıl boyunca çocuk sahibi olabilmek için sürekli tedavi gördü. Bu süre zarfında 38 ayrı doktora giden Ünver çifti önceleri annenin yumurtalıklarında kist bulunduğu, son dönemde de çocuklarının olmasının güç olduğu yanıtını aldı. Duydukları tüm tedavi yöntemlerini deneyen çift, son olarak tüp bebeği de denedi. Ancak bu denemeden de bir sonuç elde edemedi.

EVLAT EDİNECEKLERDİ


Bunun üzerine tüm ümitlerini yitiren Ünver çifti geçen yıl tedaviyi bırakarak, çocuk yuvasından bir kızı evlat edinmeye karar verdi. Ancak 3 ay sonra Gülsüm Ünver'in başı dönmeye ve midesi bulanmaya başlayınca 2 aylık hamile olduğunu öğrendi. Erken doğumdan dolayı böbrekleri gelişmeyen küçük bebek 70 gün hastanede kuvözde kaldı. Anne ve babasının Ayşe Sude adını verdikleri küçük bebeğe babası haftanın iki günü annesinden aldıkları sütü buzlukta dondurarak götürdü. Ünver çiftine tüp bebek tedavisi uygulayan ancak başarılı olamayan Doç Dr. Hüseyin Görkemli bu tür vakalara sıkça rastladıklarını öne sürdü: 'Yurtdışında yaptığımız bir araştırmada başarısızlıkla sonuçlanan 11 milyon tüp bebek tedavisinden sonra hastalardan 150 bininin doğal yollarla tedavisiz hamile kaldığı ortaya çıktı. Tedaviyi bırakan hastalarda rahatlama yaşandığı için gebelik meydana gelebiliyor. Özellikle ileri yaş grubundaki çiftler.' Jinekolog doktor Yeter Uysal da ileri yaştaki hastaların yumurtalık fonksiyonlarında tedavi aşamasında değişiklikler meydana geldiğini söyleyerek, 'Bazı zamanlar hastanın hamile kalma olasılığı artar' dedi.

Sevincimden oturup doya doya ağladım

BABA Faruk Ünver 'Bazen ilaç masrafımız ayda 6 bin YTL'yi buldu. Aç kaldık ama bir çocuğumuz olması için her türlü yöntemi denedik. Tüm tedavileri bıraktık ve 24 yıl beklediğimiz mucize gerçekleşti. Bir anda Ayşe Sude ile karşılaştık. İlk kez eşimin hamile olduğunu öğrendiğim gün ağladım' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunan gazeteci Haber7'ye konuştu! O sorunun çözülmesi birçok kilidi açar
Dünyanın en hızlı savaş uçakları açıklandı! KAAN kaçıncı sırada?