Erol Simavi kimdir? Babası kim? Erol Simavi'nin biyografik bilgileri

Hürriyet Gazetesinin eski sahibi olan Erol Simavi'nin hayatı ve kariyeri ile ilgili detaylar oldukça merak edildi. Peki Erol Simavi'nin annesi ve babası kim? Erol Simavi'nin çocukları da araştırılan konular arasında. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

Erol Simavi kimdir? Babası kim? Erol Simavi'nin biyografik bilgileri
Erol Simavi kimdir? Babası kim? Erol Simavi'nin biyografik bilgileri
GİRİŞ 22.04.2024 09:11 GÜNCELLEME 22.04.2024 09:11

Erol Simavi 5 Haziran 1930'da İstanbul'un Beykoz ilçesinde dünyaya geldi. Hürriyet Gazetesi'nin kurucusu Sedat Simavi ile Fatma Simavi'nin oğludur. 

Çocukluk dönemini İstanbul'da geçiren Erol Simavi, ilk ve orta öğreniminin ardından Işık Lisesinden mezun oldu. Orta okul devam ettiği dönemde ise baba mesleği olan gazeteciliğe ilk adımlarını attı.

Küçük yaşlarda ciltçi olarak başladığı gazetecilik mesleğinde makinistlik ve fotoğrafçılık yaptı. Daha sonra Hürriyet'in klişe atölyesinde görev aldı. 

Liseden birkaç yıl sonra babasının da vefatı ile ağabeyi Haldun Simavi ile birlikte Hürriyet Gazetesi'nin yönetimine geçti. Uzun yıllar abi kardeş gazeteyi yönetti. 

1968'de ise Haldun ile Erol Simavi'nin ortaklığı sonra erdi. 3 yıl geçtikten sonra Haldun Simavi, Veb Ofset grubunu kurdu ve  Hürriyet Gazetesi tamamen Erol Simavi'nin oldu. 

Erol Simavi ilerleyen yıllarda Hürriyet Gazetesinin yanında Kelebek, Hafta Sonu, TV'de 7 Gün, Çarşaf, Gong ve Gösteri gibi ek yayınlar da yaptı. 

Hürriyet Gazetesi'nin %25'lik payını 1993'te Erol Aksoy’a satan Simavi daha sonra İsviçre'ye yerleşti. 1994'te ise geriye kalan tüm hisselerini Aydın Doğan'a devretti. 

EROL SİMAVİ'NİN ÇOCUKLARI

  • Yasemin Simavi

  • Sedat Simavi

  • Saffet Simavi

EROL SİMAVİ'NİN VEFATI

Erol Simavi, 7 Haziran 2015'de Monako'da hayatını kaybetti. 85 yaşında vefat eden Simavi'nin kabri, Kanlıca Mezarlığı'nda defnedildi. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü