Nejat Uygur’a kavuk giydirildi

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bilecik Tiyatro Festivali'nin açılış oyununu sergileyen Nejat Uygur'a, İsmail Dümbüllü'den bu yana gelen ve tiyatronun Oskar'ı olarak bilinen kavuk giydirildi.

Nejat Uygur’a kavuk giydirildi
Nejat Uygur’a kavuk giydirildi
GİRİŞ 29.11.2006 08:39 GÜNCELLEME 29.11.2006 08:39

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali, "Deliye Her Gün Bayram" adlı oyunla başladı. 6 Eylül Kültür Merkezinde sahnelenen, Feza Zerengil'in yazdığı, Nejat Uygur'un yönettiği iki perdelik oyunda, Nejat Uygur, Dilek Demir, Volkan Saraçoğlu, Birol Engeler, Nalan Gıdak, Kaan Top ve Müge Taşpınar rol aldı.


Vali Musa Çolak, oyunun sonunda, bir kentin gelişmesinde ve kalkınmasında bu tür etkinliklerin önemli rol aldığını söyledi. Belediye Başkanı Yağcı da tiyatronun insan karakterini geliştirmede, insanı ruhsal yönden sağlıklı bir duruma getirmede ve insanların birbirleri ile iletişim kurmasında büyük katkı sağladığını bildirdi.


Bilecik halkını, 7 gün Türkiye'nin birbirinden kaliteli tiyatrocuları ile buluşturacak olan etkinlikte Nejat Uygur'a, İsmail Dümbüllü'den bu yana gelen ve tiyatronun Oskar'ı olarak bilinen kavuk giydirildi. 


Kavuğu, Türkiye Sanatçılar Birliği adına oyuncu Volkan Saraçoğlu verdi. Uygur, 80 yıllık ömründe aldığı en önemli hediye olarak nitelendirdiği kavuk için 'Benim için Oskar'dan daha değerli' dedi.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bilecik Tiyatro Festivali, Nejat Uygur'un 'Deliye Her Gün Bayram' oyunu ile başladı. Bilecik 6 Eylül Kültür Merkezi'nde başlayan tiyatro festivalinde Nejat Uygur Tiyatrosu sahne performansı ile büyük alkış aldı. Ayakta alkışlanan Uygur'a, Bilecik Valisi Musa Çolak tarafından Türk Tiyatrosu Onur Ödülü verildi. Oyunun ardından seyirciyi selamlayan Nejat Uygur'u bir sürpriz bekliyordu. Türkiye Sanatçılar Birliği, yaptığı ankette tek isim olarak öne çıkan Nejat Uygur'a İsmail Dümbüllü'nün kavuğunu giydirdi.


(Vakit - aa)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 77 ilde dev operasyon: Silah kaçakçılarına ağır darbe!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması ve cevap bekleyen iki önemli soru