'Yalnızca Yüreğim, Kameram ve Ben' yarışmasının galipleri

Hilâl TV tarafından düzenlenen “Yalnızca Yüreğim, Kameram ve Ben” adlı ulusal kısa film yarışması sonuçlandı.Dereceye giren filmlerlerin tam listesi şöyle:

'Yalnızca Yüreğim, Kameram ve Ben' yarışmasının galipleri
'Yalnızca Yüreğim, Kameram ve Ben' yarışmasının galipleri
GİRİŞ 19.01.2007 09:47 GÜNCELLEME 19.01.2007 09:47

Hilâl TV tarafından düzenlenen “Yalnızca Yüreğim, Kameram ve Ben” adlı ulusal kısa film yarışması geçtiğimiz günlerde sonuçlandı.   9 kişiden oluşan yarışma jürisi, 13-14 Ocak 2007 tarihlerinde, iki gün süreyle yoğun bir çalışma gerçekleştirerek birinci, ikinci ve üçüncüyü, ayrıca jüri ödel ödülüne hak kazanan eseri ve mansiyonları belirledi.

Yarışmanın yılbaşına kadar yapılan yazılı ve sözlü duyurularında mansiyonların en fazla 5 adet olacağı belirtilmekteydi; ancak jüri yarışmada beklenenden daha çok sayıda nitelikli çalışma olduğunu saptayarak, Hilâl TV yönetiminden ek mansiyon tesis etme hakkı istedi. Kanalın da uygun görmesiyle mansiyon sayısı 5'den 10'a çıkarıldı.

Ancak, jürinin bütün üyeleri de ittifakla ödüle lâyık olan eserlerin sayısının daha fazla olduğunu belirtiyor.

Hilâl TV yönetiminin ödül kazanan eserlerin yanısıra, sinemasal değerleriyle gelecek için umut vaad eden 25 dolayında katılımcı filmini de sembolik birer telif bedeli ödenerek kanalda yayımlanma kararı aldığı belirtildi.


Dereceye giren 15 filmin adı duyuruldu, ancak bunların aldıkları derecelerin ayrıntılarının 17 Şubat 2007 Cumartesi tarihinde İstanbul'da yapılacak olan ödül törenine kadar açıklanmayacağı belirtildi:


ÖDÜL KAZANAN FİLMLER VE YÖNETMENLERİ:

1) “Elmas Kara, Ekmek Ak” / Yönetmen: Kemâl Güven Erakbaş
2) “Annem Sinema Öğreniyor” / Yönetmen: Nesimi Yetik
3) “Kumbara” / Yönetmen: Abdülbâki Yavuz
4) “Emek Düşmanı” / Yönetmen: Hasan Tolga Pulat
5) “Diğer Taraf” / Yönetmen: Deniz Oğuzsoy
6) “Mavi” / Yönetmen: Murat Pay
7) “2 Eylül” / Yönetmen: Emre Ergül
8) “Dananın Kuyruğu” / Yönetmen: Yasir Düzcan
9) “Sular Altında Kalan Cümleler” / Yönetmen: Şeyda Maraş
10) “My Name is…” / Yönetmen: Ahmet Karaman
11) “Zilzal” / Yönetmen: Mehmet Bahadır Er
12) “Muhkem Maksimum” / Yönetmen: Barış Kavas
13) “Seyirci-Siz” / Yönetmen: Erkan Tokyay
14) “Olta” / Yönetmen: Hakan Gök
15) “Kısa Dalga” / Yönetmen: Hasan Ciritoğlu

JÜRİ ÜYELERİ:

Yücel Çakmaklı (Yönetmen-Jüri Başkanı), Ali Murat Güven (Yarışma Genel Koordinatörü-Sinema Yazarı), İsmail Güneş (Senarist-Yönetmen), İhsan Kabil (Eurimages Türkiye Temsilcisi-Sinema Yazarı), Bünyamin Yılmaz (Millî Gazete Kültür-Sanat Editörü ve Sinema Yazarı), Murat Menteş (Gazeteci ve Yazar), Volkan Tuna (Film Yapımcısı), Adnan İnanç (Hilâl TV Genel Müdürü) ve Hakan Sarıhan (Hilâl TV Genel Yayın Yönetmeni).

***

Öte yandan Yeni Şafak Sinema Eleştirmeni ve aynı zamanda bu yarışmanın jüri üyesi olan Ali Murat Güven, yarışmaya gösterilen ilgili ve Hilal TV'nin organizasyon için sarf ettiği çabaları, gazetedeki köşesinde şu sözlerle övdü:  










Ali Murat Güven









Demek ki 'adam gibi' yapınca oluyormuş…

Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz kişi, Hilâl TV Genel Müdürü sevgili Adnan İnanç… Fotoğrafı çeken ise benim. 13 Ocak 2007 Cumartesi günü, Hilâl TV yönetim merkezindeki toplantı odasının girişinde basmıştım deklanşöre…

Bu kare, hem masadaki 100 dolayında DVD ile bir rüyânın gerçek oluşunu, hem de sevgili İnanç'ın yüzüne sinen mutluluk ve huzur ifadesiyle “inancın zaferi”ni simgeliyor.



Bu yarışmanın ilk hayâl edicisi ben isem, gerçeğe dönüştürücüsü de Adnan Bey'dir. Eğer ki bana bundan aylar önce “Acele Kısa Film Akıncıları Arıyorum” başlıklı yazımdan sonra telefon açıp, “Yetti artık sanat dünyasındaki bu yalnızlığımız, acizliğimiz ve sahipsizliğimiz; elimizi taşın altına sokalım ve hep birlikte, elele, her ne gerekiyorsa yapalım kardeşim” demeseydi, yandaki fotoğraf da asla çekilemeyecekti.

Sık sık hatırladığım bir olay var; bundan böyle de daima tebessüm ederek hatırlamayı sürdüreceğim.

Yarışmayı kamuoyuna ilan edeli henüz bir ay olmuş. O tarihe kadar yapılan başvuru sayısı ise yalnızca 9. Ki bunlar arasında öyle çok da iddialı bir çalışma göze çarpmıyor. Rutin durum değerlendirme toplantılarımızdan birinde, yüzüne sinen belli belirsiz endişeyi gördüm Adnan ağabeyin. “Hayırdır Üstat” diye sordum, “Neden böyle karamsar bir ruh hâli içindesin?” “Katılımların azlığı beni düşündürüyor” dedi, “Bilemiyorum, acaba gençlere meramımızı iyi anlatamadık mı? Biz, çok büyük maddî ve manevî güçlükler içinde, onlar için profesyonel bir yarışma organize ettik. Ama ortalıkta henüz yaprak titremiyor.”

Bunun üzerine, böylesi yarışmaların katılım sürecinde yaşananları ondan çok daha iyi bilen kıdemli bir kısa filmci ve jüri üyesi olarak gevrek gevrek güldüm. “Dert ettiğin şeye bak” dedim, “Film bu, gökten zembille inmiyor ki. Şu anda yurdun dört bir köşesinde, bir sürü idealist kısa filmci çağrımıza kulak vermiş durumda filmlerini çekiyor. Göreceksin, en sonunda katılım rekorları kıracağız.”

“İyi hoş söylüyorsun da nereden biliyorsun?” diye sordu.

“Biliyorum” dedim, “Sadece biliyorum. Kalbim öyle söylüyor.”

Başvuruların sürdüğü son iki hafta boyunca düzinelerce yeni film geldi ve film sayısı bir anda 50'lerden 100'e ulaştı. Bu, 2006 yılında bu ülkede düzenlenen kısa film yarışmalarında elde edilen en yüksek katılım rakamı. Ki benim 60 dolayındaki katılım olur şeklindeki tahminimi de fazlasıyla aşmış durumda…

İşte, Hilâl TV Genel Müdürü Adnan İnanç da yandaki fotoğrafta, jüri tarafından tek tek izlenmek üzere toplantı masasına sıralanmış o 100 filme bakıyor. Yüzünde eşsiz bir mutluluk ve gurur ifadesiyle…

Müslümanlar, dünyanın en akıllı ve de yetenekli insanlarıdır. Yeter ki buna öncelikle kendileri inansınlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!