Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu

2020 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan belli oldu. Nobel Komitesi, 2020 Nobel Edebiyat Ödülü'nü Louise Glück'e verdi.

Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu
Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu
GİRİŞ 08.10.2020 14:05 GÜNCELLEME 08.10.2020 15:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

2020 Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu. Ödül, Amerikalı şair Louise Glück'e verildi. Yerel saatle 13.00'te Stockholm Börshuset binasındaki törende İsveç Akademisi Daimi Sekreteri, ödülü Amerikalı şair Louise Glück'ün kazandığını açıkladı. Akademi, ödülü bireysel varoluşu evrensel kılan kusursuz şiirsel sesi nedeniyle Glück'e verdi.

1943 doğumlu şair, en etkili çağdaş Amerikalı şairlerden biri olarak kabul ediliyor. Glück, özellikle ilk dönem çalışmalarında başarısız aşk ilişkilerine ve aile ilişkilerine yer verdi. Glück'ün ilk şiir kitabı "Firstborn" 1968'de yayınlanmıştı.

 

Glück, 2016 yılında “Ulusal Beşeri Bilimler Ödülü”nün sahibi olmuştu. 22 Eylül 2016’da dönemin ABD Başkanı Barack Obama’dan ödülünü almıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • İrfan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sırp katliamlarını öven Bi faşiste ödül verdikten sonra nobel bitmiştir. Ahlaklı Bi adam Nobel ödülünü reddeder bu saatten sonra.
    Cevapla
  • Miso 3 yıl önce Şikayet Et
    Nobel yalan iftira ihanet ödülünü k. k uygundur, fazlasıyla hak ediyor.
    Cevapla
  • lokumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    nobel dinamit lokumu ödülü olsun
    Cevapla
  • JAX 3 yıl önce Şikayet Et
    Şiir mi yazmış? ABD'nin çıkarlarına boyun eğmeyen hangi devlete karşı siyasi açıklamada bulunmuş da bu ödülü vermişler acaba? Oturup araştırıp bulabilirim ama kaybedecek zamanım yok. Nobel edebiyat ödülü, Nobel Barış ödülüyle birlikte her daim hak edenin tam zıddı kişiye verilmesiyle bilinen yer yüzündeki en kıytırık ödüldür.
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim politik çıkarcı ödüllere ihtiyacımız yok. Zalimlerin ödülü dahi yıkıcı bilesiniz. Biz bize yeteriz. Kendi birliğimizi kuralım ki kendi dirliğimiz olsun inşaAllah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki