Yazar Elif Çakır da Akşamcı oldu!

Kitap yayıncılığı yaparken Hürriyet yazarı Ayşe Arman ile giriştiği polemik sonucu yazarlığa adım atan Elif Çakır, Tempo'dan sonra Akşam'da yazmaya başladı: İşte ilk yazısı:

Yazar Elif Çakır da Akşamcı oldu!
Yazar Elif Çakır da Akşamcı oldu!
GİRİŞ 30.10.2007 11:25 GÜNCELLEME 07.09.2017 01:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Elif Çakır ilk yazısında televizyon ekranlarından kendisinin dünyaya bakış açısına tepki gösteren Sedat Ergin'e yanıt vererek başladı.

 

İşte Elif Çakır'ın Akşam okurlarına merhaba dediği yazı:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedat Ergin niye gergin

 


“Söylesem faydası yok Sussam gönül razı değil”(Fuzuli)İşte böyle bir yazı olacak bu. Gerçi iyi de oldu. Hem ilk yazıları yazmak hem de başlangıç yapmak zordur, beni bu zorluktan kurtardı bir anlamda.

Bilenler bilmeyenlere anlatsın diyeceğim ama konudan haberi olmayanlar için kısa bir tekrar yaparak başlayayım. “En demokrat yayın yönetmeni” Sedat Ergin, Habertürk’te Cengiz Semercioğlu’nun konuğuydu. Semercioğlu’nun “Akşam gazetesi ‘türban’lı yazar Elif Çakır’a köşe açıyor, siz ne yapardınız, yazdırır mısınız?” sorusu üzerine, böylesine ani bir soruyu canlı yayında almanın şaşkınlığını attıktan sonra kendisini toparlayıp cevap verdi; “kesinlikle türbanlı yazara yazdırmam!” Canlı yayında gelen tepki maillerine karşılık olarak da “Yeni Şafak gazetesinde bir Kemalist’e yazdırıyorlar mı ki ben yazdırayım. Demokratlığın ölçüsü bu değil” dedi.

Peşin peşin söyleyeyim Sayın Ergin, kendisine birkaç isim belirleyip onlara sataşarak reyting yapacak yazılar yazmak benim tarzım değil. Hele yolun başında biri olarak meslek büyüklerime saygısızlık etmeyi hiç düşünmem. Ancak, burada durum farklı. Benim üzerimden yürütülen bir tartışma söz konusu ve bu hususta söyleyecek birkaç kelamım var.

Başörtülü bir kadının gazetenizde veya sizin yayın yönetmenliğiniz döneminde yazıp yazamayacağı hakkında tavrınızı ortaya koydunuz. (Erkekler için de aynı mı, bu husus muğlak kaldı?)

Söylediğiniz sözler aslında tam da bu ülkede tartışılması gereken konunun zeminini oluşturuyor.

Zira...

“Bu gazete benim, yazdırmam”la başlayan düşünce, “bu ülke benim, yönettirmem”e kadar uzanıyor.

Gazete ticari bir kuruluştur, dilediğiniz gibi yönetebilirsiniz. Ama ülke yönetimi söz konusu olunca da bu düşünceye sahip olursanız, mesele burada başlar. Benim merak ettiğim, ülke yönetimi hususunda da aynı paralelde mi düşünüyorsunuz?

Benim için bu önemli.

Yoksa...

Rahat olun Sayın Ergin.

Buradan tebliğ yapmayacağım.

Ne “İslam’da kadın” ne de “Örtünmek güzeldir” kıvamında yazılar yazacağım.

Siz gergin olmayın Sayın Ergin.

Ben sizin düşüncelerinizi öğrenmek için sizi okumaya devam edeceğim, siz de merak ederseniz buradayım.

Gelin sizinle demokratlığın kıstaslarını konuşalım. Özgürlükleri konuşalım. Din ve vicdan özgürlüğünü ya da çok kültürlülüğü konuşalım.

Ya da, sizin kırılma noktalarınızı konuşalım.

Ben magazin eklerini okurum.

“İlk yayın yönetmeni olduğum dönem magazine karşı tutumun çok sertti” diyorsunuz, magazin haberleri konusundaki kırılma noktasını ne zaman yaşadınız, merak ediyorum.

Cengiz Semercioğlu’nun programında dediniz ki; “Ben siyasi ve diplomasi haberlerine yakınım, o yüzden gazeteleri okumadan ‘ek’leri bir kenara ayırıp gazeteleri öyle okuyorum”. Peki, ‘Cafe Milliyet’i hangi yana ayırıyorsunuz Sayın Ergin?

Türk dilini titizlikle kullanan ve Türkçe ile ilgili hataları şiddetle ve aslında haklı olarak cezalandıran bir yayın yönetmeni olarak bu ismi nasıl buluyorsunuz?

Türkçe ile ilgili bir kırılma mı yaşadınız?

Temennim odur ki...

Magazin veya Türk dili konusundaki “çok sert” tutumunu süreç içinde değiştiren Sayın Ergin, başörtülüler konusundaki tutumunu da değiştirsin.

Gurur meselesi yapmayın lütfen...

Bunu mevzu yapmayacağım.


 

* * *



Bu arada..

“Hoş geldin” diyen herkese “Hoş buldum” diyorum.

Elif Çakır

 

 

 

 

 

YORUMLAR 4
  • mahmut semen 16 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun. hayırlı ve uğurlu olsun
    Cevapla
  • okys celik 16 yıl önce Şikayet Et
    Hosgeldin. Severek okunacak gibi bakalim
    Cevapla
  • ERCAN ERGN 16 yıl önce Şikayet Et
    devamı. sedat ergin in programını bende ızledım milliyet yönetiminin sayın yazarında acıkladığı gıbı chp yonetımınden farksız olması sol görüşün geri kalmıslıgı acısından beni üzdü. Toplum yakında anlayıslı bır sol önder yada düsünce bulursa kesınlıkle ona yonelecektır. Ama ne aday var nede yeni bir oluşum. Ülkenin ihtiyacı olan muhalefet adına boyle guclu bır olusumun meydana gelmememsı oldukca uzucu..
    Cevapla
  • ERCAN ERGN 16 yıl önce Şikayet Et
    hoşgeldiniz diyelim... dün yeni taşındığım apartmanda aksam 21.00 de tadılat yaparken gelen yeonetıcı rahatsız oldugunu ve tadılat ıcın saatın gec oldugunu belırttı. bende ona yonetıcı olarak öncelıkle hosgeldin demeyi düşünmeliydinki sonrasında yaptıgın bu uyarıyı dıkkate alayım dedım. Simdi sayın yazara yenı ısınde ve yerınde hosgeldın diyelimki ilerdeki yazı ve yorumlarına karşı cıkmaya yada yazmaya yuzumuz olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!