Zeki Alasya: Darbenin iyisi kötüsü olmaz

Ayten Gökçer'in "12 Eylül çok da kötü olmadı" sözlerine Zeli Alasya'dan ilginç bir yorum geldi: Allah Allah, Ayten mi söylemiş bunları..

Zeki Alasya: Darbenin iyisi kötüsü olmaz
Zeki Alasya: Darbenin iyisi kötüsü olmaz
GİRİŞ 06.12.2012 22:05 GÜNCELLEME 06.12.2012 22:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ünlü sanatçı Zeki Alasya, Ayten Gökçer'in Habertürk ekranlarında 12 Eylül'le ilgili olarak "12 Eylül çok da kötü olmadı, asker yaptıysa bir bildiği vardır" sözlerine çok şaşırdı. "Allah Allah" şeklinde tepki veren Alasya "Darbenin iyisi olmaz fakat sonuçlarına bakmak lazım" dedi.

CNN Türk'te Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Zeki Alasya, sanattan siyasete birçok konuda açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin darbeler tarihiyle ilgili de yorumlarda bulunan Alasya, şöyle konuştu;

"DARBEYİ KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL..."
"Hiçbir askeri darbeyi ya da yönetimi kabul etmemiz mümkün değil. Ama geriye dönüp 30 yıl önce olmuş bir olayı da adamlar ölmek üzereyken yeniden sorgulamaya çalışmak pek anlamlı gelmiyor. Bundan sonra olabileceklere önlem alınması da çok anlamlı gelmiyor. Ergenekon ve Balyoz gibi davalar da oldukça anlamsızdır. Çünkü asker, Kurtuluş Savaşı yıllarından beri, ülkeyi ve Cumhuriyet'i koruma isteği hissediyor. Bu böyle gelmiştir. "

 

YORUMLAR 4
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    darbelere karşı çıkıp ergenekon ve balyozu desteklemek tam komedi. ve tam zeki alasyalık
    Cevapla
  • Ahmet 11 yıl önce Şikayet Et
    bu adam gibilerinde.... yorum yapması anlamsızdır.... nedemek ergenekon ve balyoz gibi davalar anlamsızdır. ne biliyoki bu adam konuşuyo. ağzı olan konuşuyor işte... kimbilir belkide bu ve bunun gibilerin ergenekoncu dostları vardır. kimbilir.
    Cevapla
  • Muhammed Ali 11 yıl önce Şikayet Et
    yeşil çam filmleri ile . sevdiğim ancak mason olduğunu ilan edince soğuduğum kişiden bu sözleri duymak çok güzel...
    Cevapla
  • mf toprak 11 yıl önce Şikayet Et
    baktılar siyasi kanatta iş yok. baktılar siyasi kanatta iş yok, sanat camiasını işin içine soktular. bu da işe yaramazsa sırada ne var, bu da bir merak konusu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?