İçişleri Bakanlığı KPSS 70 puan ile Uzman Yardımcısı alımı yapacak! Başvurular ne zaman sona eriyor?

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatlarda görevlendirmek üzere sınav ile 80 Uzman yardımcısı alımı yapacağını ilan etti. Başvuru şartları ve tarihine ilişkin tüm merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı KPSS 70 puan ile Uzman Yardımcısı alımı yapacak! Başvurular ne zaman sona eriyor?
İçişleri Bakanlığı KPSS 70 puan ile Uzman Yardımcısı alımı yapacak! Başvurular ne zaman sona eriyor?
GİRİŞ 10.12.2022 12:35 GÜNCELLEME 10.12.2022 12:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrası uyarınca merkez teşkilatında görevlendirmek üzere 80 Uzman Yardımcısı alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları ve tarihine kadar merak edilen tüm detayları açıklayan Bakanlık, adaylardan en az 70 KPSS puan şartı arıyor. Başvuru şartlarını taşıyacak adaylar ise 25 Ocak-03 Şubat 2023 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan sözlü sınavın ardından görevlendirilecek.

KPSS 70 puan şartı aranıyor! MEB 48.831 TL maaş ile personel alımı yapacak! İşte başvuru şartlarıKPSS 70 puan şartı aranıyor! MEB 48.831 TL maaş ile personel alımı yapacak! İşte başvuru şartları

İŞKUR üzerinden en az ilkokul mezunu 8.583 temizlik görevlisi alımı! (İŞKUR İŞ İLANLARI 2022)İŞKUR üzerinden en az ilkokul mezunu 8.583 temizlik görevlisi alımı! (İŞKUR İŞ İLANLARI 2022)

BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları 19 Aralık 2022 tarihinde başlayıp 23 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.

Adaylar İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü icisleri.gov.tr/personel resmi internet sayfası üzerinden E- Devlet şifresi ile başvuru sürecini online olarak gerçekleştirecek.

BAŞVURU EKRANI

İçişleri Bakanlığı Kadro ve Detaylar

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak, 

2- Bakanlığımızca talep edilen bölümlerden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak, 

3- Giriş(sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1988 tarihinden sonra doğanlar), 

4- 2021-2022 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) Bakanlığımızca istenilen puan türlerinden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak, 

5- KPSS puanı en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere istenilen bölüm ve puan türlerine göre ilan edilen kadro sayısının en fazla dört katı aday arasına girmek. (sıralamaya giren son aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş(sözlü) sınavına alınır)

6- Adaylar KPSS puan türlerine ve öğrenim bölümlerine göre bu ilanda belirtilen şartları taşımaları kaydıyla en fazla 3 tercihte bulunabilirler.

RESMİ İLAN METNİ

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR 2
  • Haksızmıyım 1 yıl önce Şikayet Et
    kusura bakmayın da 70 puanla uzman yardımcısı demek çalışmayan tembel birine işlerin emanet edilmesi demek nokta, sonra memurdan iş yapmasını bekle adam çalışıp 80-85 puan almak bile istememiş...
    Cevapla
  • Sabret 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözlü sınav yapılan yerde adalet olmaz. Onun referansı bunun listesi o iş uzar gider. Mülakat kalkmadığı sürece hakkaniyet olmaz. Bir kere neye kime göre değerlendiriyorsun belli değil. Madem sözlü sınav yapacaksın yazılıyı niye yapıyorsun, yok biz dürüstüz deniyorsa o zaman mülakata kamera konulsun bilelim kim hakkıyla kazanıyor.?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar