Rusya'dan Esed'e dev destek: 28 savaş uçağı

Son günlerde sık sık Suriye rejimine askeri destek verdiği ileri sürülen Rusya'nın Lazkiye'ye 28 savaş uçağı gönderdiği iddia edildi.

Rusya'dan Esed'e dev destek: 28 savaş uçağı
Rusya'dan Esed'e dev destek: 28 savaş uçağı
GİRİŞ 23.09.2015 10:20 GÜNCELLEME 23.09.2015 14:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Şam rejimine askeri desteği artarak devam ediyor. AFP'ye konuşan ABD'li bir yetkili Moskova yönetiminin, Devlet Başkanı Beşar Esed'in en güçlü olduğu yerlerden biri olan Lazkiye'ye 28 yeni savaş uçağı, çok sayıda nakliye ve saldırı helikopteri, ve silah konuşlandırdığını açıkladı. Rusya'nın bölgede İHA'larla keşif uçuşu yaptığı, muhaliflere ve DAEŞ'e yönelik hedefleri yine İHA'lar sayesinde vurduğu da bölgeden gelen bilgiler arasında. Rusya'da yayımlanan Kommersant gazetesi, Şam'a önümüzdeki iki yıl içinde 12 adet MIG-29M/2 tipi savaş uçağı satacağını yazdı.

Öte yandan Reuters haber ajansından yayımlanan bir haberde, muhalif Ahraruş Şam grubunun Suriye topraklarında DAEŞ'ten sonra en güçlü grup halinde geldiği belirtildi. Haberde Türkiye'nin desteklediği söylenen Ahraruş Şam grubunun Esed rejimi ve DAEŞ militanlarına karşı savaştığı ve gelecekte yapılacak barış görüşmelerinde söz sahibi olacağı kaydedildi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 4
  • bilge 8 yıl önce Şikayet Et
    barıçıl eylem yapanlara silah çeken esedi savunanlar var halen kardeşim elinde silah olmayan birisi nasıl terörist oluyor? bunların elinde silah yokken esed ateş açtırmadımı muhaliflere onlarda kendilerini savundu bu kadar basit neyi görmek istemiyorsunuz yıl oldu anlatıyoruz. rusya da yardım edebilir abd israilde gizli destekliyor zaten hepsi aynı, zafer islamın olacakca bu Türk Kürt kardeşliği ile olacaktır.
    Cevapla
  • ömer ali 8 yıl önce Şikayet Et
    YALAN....YALAN... Rusya esad asla destek vermez. Rusya siyonizmin en sadık destekçilerindendir. bu sadece reklamdır. esad zafere yakındır. rusya rol çalmak için reklam yaptırıyor. suriyeye esad yardım eden sadece iran ve hizbullahtır.
    Cevapla
  • Vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    İşiniz gücünüz takiyye arkadaş. Müstear isme bak Ömer Ali!
    Cevapla
  • lahavle 8 yıl önce Şikayet Et
    zafer inananların olacaktır esad ın sonu perişan olacakdır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması