Türkmen tugayında Kürt komutan

Halep merkezinde her etnik kökenden binlerce direnişçi, olası bir kuşatmaya karşı hazır bekliyor.

Türkmen tugayında Kürt komutan
Türkmen tugayında Kürt komutan
GİRİŞ 18.02.2016 11:23 GÜNCELLEME 18.02.2016 11:23
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkmen tugayının Kürt komutanlarından Ebu Şadi, “Kürtlerin müttefiki ABD, Rusya ve onların askerliğini yapan PYD’liler olamaz. Benim müttefikim, kardeşlerim Arap ve Türkmen komşularımdır” diyor.

Ebu Şadi, Halep merkezinde rejim ve PYD güçlerine karşı savaşan Muntasır Billah Türkmen Tugayı'nın saha komutanlarından biri. Halepli bir Kürt olan Ebu Şadi, iç savaşın Halep'e ulaşmasından buyana muhalif saflarda savaşıyor. Birçok kez yaralanan Ebu Şadi, tedavisi bittikten sonra yeniden cephede yerini aldığını söylüyor. Yeni Şafak, Ebu Şadi'yi Halep'in kritik cephelerinden biri olan Handerat'ta buldu.

Rejim güçleri Handerat'tan şehre yükleniyor. Bu bölgeye yakın bir konumdaki Şeyh Maksud ise PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'nin kontrolü altında. Şeyh Maksud'dan da Halep'e zaman zaman PKK saldırısı düzenleniyor. Rus uçakları ve füzeleri de kentteki muhalif noktaları bombalıyor.

ZULÜM DÜZENİNİ YIKACAĞIZ

“Savaştan önce normal bir yaşantımız yoktu; ben hem bir Müslüman hem de bir Kürt olarak rejimin zulmüyle bu yaşıma geldim. Türkiye savaş öncesinde Şam rejimine baskı yapmasa bir kimliğim bile olmayacaktı. Yeryüzünde resmen yaşayan bir insan değildim. 'Mektum' diyorlardı bize” diyen Ebu Şadi, kum torbalarının hemen arkasında Suriye'nin 'devrimden' önceki hülasasını anlatıyor:

“Binlerce insan sorgusuz, sualsiz hapishanelere atılır ve dünyanın en vahşi işkencelerinden geçirilirdi. Zindana atılan birinin akrabalarına yıllarca haber dahi verilmezdi. Bir tanıdığım böyle cezaevinde 12 yıl yattı. Eşi yıllarca ondan bir iz aradı ama bulamadı. Yıllar sonra umudu kesince başka biriyle evlendi. Adam 12 yıl sonra hapisten çıkıp evine geldiğinde durumu öğrendi. Ama şimdi bir devrimin içerisindeyiz. On yıllar süren baskı ve eziyetten sonra diktatöre karşı başkaldırabileceğimizi anladık. Bu bir insan için muhteşem bir duygu. Düşünsenize bir sabah geliyor ve 'artık yeter' diyorsunuz.”

PYD ESKİDEN NEREDEYDİ?

Ebu Şadi, bir Kürt olarak Türkmen tugayında komutanlık yapıyor olmasının 'anormal' bir durum olmadığını şu sözlerle ifade ediyor: “Ben bu insanlarla aynı şehirde büyüdüm. Aynı oyunları oynadım, aynı safta namaz kıldım ve aynı toprağa gireceğim. Benim müttefikim ABD, Rusya veya onların paralı askerliğini yapan PYD-YPG'liler olamaz. Benim müttefikim Arap ve Türkmen komşularım. Müttefikten ziyade kardeşim. Siz kardeşinizi her ne olursa olsun yüzüstü bırakır mısınız? Şimdi PYD kendini Kürtlerin temsilcisi gibi gösteriyor. Asla öyle bir şey yok. PYD madem bu kadar güçlüydü, Esed bizi ezerken, hapishanelere doldururken, bir kimlik kartı dahi vermezken bizi korusaydı ya! Rejim askerleri Kürtlere tecavüz ederken PYD'liler rejimin sofrasından yemek yedi. Bunları unutmamız mümkün değil.”

Direniş sürecek

Halep'teki Türkmen tugayının komutanlarından Ebu Şadi, ailesinin tamamını PYD'lilerin hakim olduğu bölgelerden çıkardığını ve muhalif mahallelere yerleştirdiğini söyleyerek, Halep'i savunma kararlılığını şu sözlerle vurguluyor: “Sadece benim ailemde onlarca kadın var ver bu mücadeleden bir adım olsun geri dönmeyeceklerini söylüyorlar. Kadınlarımız, 'eğer Halep'i savunacak erkek biterse biz savaşacağız' diyor. Bizi teslim alamayacaklar, direnişi büyüteceğiz ve şehri savunacağız.”

YORUMLAR 12
  • sivasli 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardimciniz olsun insallah düsman en kisa zamanda yok olur
    Cevapla
  • Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi müslümana kurban olsunlar. işte gerçek selahaddin eyyubinin torunu
    Cevapla
  • İstanbul 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir Türk olarak seninin gibi Müslüman bir Kürd'ü, dinsin milyonlarca Türk'e değişmem. Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim. ALLAH'DAN BAŞKA ZAFER SAHİBİ YOKTUR.
    Cevapla
  • bgg 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunun Türkü Kürdü yoktur hepimiz biriz islam icin beraber ce yasamak icin kadirlerden kurtulucaz...
    Cevapla
  • Türkoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun mücahit. Böyle Kürde canım feda. Ertuğrul kurkcu gibi Turk cehennemin dibine girsin. Ancak ve ancak Müslümanlar kardeştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?
UCM tehdide tepki gösterdi: Uluslararası yargıya müdahale!