Flaş açıklama: Suriye'de 18 ay içinde...

Staffan de Mistura, Suriye'de yönetimin 18 ay içerisinde seçime gideceğini ve yeni anayasa çalışmalarının odak noktası olduğunu belirtti.

Flaş açıklama: Suriye'de 18 ay içinde...
Flaş açıklama: Suriye'de 18 ay içinde...
GİRİŞ 09.03.2016 16:23 GÜNCELLEME 09.03.2016 16:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura Cenevre BM ofisinde yaptığı basın toplantısında Suriye'ye ilişkin geniş çaplı görüşmelerin Pazartesi günü başlayacağını söyledi.

Suriye görüşmelerinde duraklama olmadığını ve görüşmelerin 24 Mart'a kadar devem edeceğini belirten Mistura, yönetimin 18 ay içerisinde seçime gideceğini ve yeni anayasa çalışmalarının odak noktası olduğunu belirtti.

Mistura şunları kaydetti:

"Bugün görüşmelere başlamayı düşünüyorduk ancak muhaliflerin Cenevre'ye gelişlerinde bazı ufak tefek sorunlar yaşandı. Fakat yine de gelenler var. Pazar gününe kadar gelmeye devam edeceklerini düşünüyoruz ve gelenlerle görüşüyoruz. Geniş çaplı esas görüşmelere Pazartesi başlayacağız ve bu görüşmelerin 24 Mart'a kadar sürmesini planlıyoruz, sonrasında görüşmelere kaldığı yerden devam edeceğiz. Amacımız ilk önce ateşkesin devamını sağlamak, anayasanın yapılması ve seçimlerin derhal hayata geçirilmesini istiyoruz" dedi.

YORUMLAR 3
  • hyr 8 yıl önce Şikayet Et
    seçimnedeniyle esedin halkı öldürmeyeceğini nasıl garanti edeceksiniz. bu aptalca.esed ve ordusu orda olmamalı.
    Cevapla
  • rms 8 yıl önce Şikayet Et
    ulan ne rahat söylüyosunuz saniye başı adam ölüyo orda bunlar diyo ki 18 ay içinde seçim olacak ...
    Cevapla
  • hyr 8 yıl önce Şikayet Et
    bazıları diyor ki kardeşin ölürken sen hiç bir şey yapma... onları öldürenlerle savaşa girme, silah yardımı yapma,canını kurtaranı alma...para yardımı yapma... ne güzel müslümanlık yattığın yerde... bir de diyor ki aman ha suriye kardeşimi kardeşimizle savaş olurmu. kardeşini kurtarmaya giderken kardeşini öldürecek kadar gerzek var mı... bunların müslüman olduğuna inanamıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den Konya'da kritik kayıp!
Refah saldırısı sonrası Hamas'tan ilk açıklama: Halkımızı savunmaya hazırız!