Suriyeli çocuğun bakışları dünya gündeminde

Bu görüntüler dün akşam Suriye'nin Halep kentindeki bir bombardımanın ardından çekildi.

GİRİŞ 18.08.2016 10:55 GÜNCELLEME 18.08.2016 10:56
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Aslında saldırıyı gerçekleştirenin hangi taraf olduğunun bir önemi yok. Hatta artık nerede çekildiğinin de pek bir anlamı yok. Anlamlı olan tek şey görüntülerdeki küçük çocuğun bakışları...

Hava saldırısında vurulan bir binanın enkazından çıkarılan 5 yaşındaki Ümran, oturtulduğu ambulans koltuğunda, yaşadığı şokun etkisiyle etrafa bakıyor.

Gözlerinden korku okunuyor ama ağlamıyor. Baştan aşağı toz içinde, yüzünden kanlar akıyor ama farkında değil. Suratındaki kanları hissedince, minik elini yüzüne götürüp yaralandığını anlıyor.

Ümran, muhaliflerin kontrolündeki El Katerji mahallesinde dün akşam rejim ya da Rus uçakları tarafından gerçekleştirildiği tahmin edilen hava saldırısında yaralanan beş çocuktan biri.

Minik Ümran'ın fotoğrafını ilk olarak Telegraph muhabiri Raf Sanchez Twitter'da paylaştı. Ardından binlerce kez retweet edildi ve kısa sürede uluslararası basının ilgisini çekti.

Sanchez, ambulansla hastaneye kaldırılan 5 yaşındaki Ümran Dakneş'in hastanede tedavi edildikten sonra çekilen fotoğrafını da tweet attı. Başından yaralanan Ümran, tedavisinin ardından taburcu edildi.

YORUMLAR 111
  • batman 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah zalimleri kahreylesin
    Cevapla
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    bunların hepsi amerikanın eseridir.
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    melek bu daha :( imkanım olsa o cocuğu evlatlık almak isterdim
    Cevapla
  • sami 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu çocuğa bunu yapanlar, iki dünyada yaptıklarının yanlarına kalacağını mı? zannediyorlar. İnsan olan birisinin merhameti nasıl bu çoçuk için titriyorsa; merhametlilerin en merhametlisi olan ALLH(cc) sadece bu çocuk için bile arşı alayı titretir.
    Cevapla
  • Gözyaşı 7 yıl önce Şikayet Et
    Gözyaşlarımıa hakim olamadım seni izleyince küçük meleğim. İyi ki aklın ermiyor eline bulaşan o kırmızıların ne anlama geldiğine İnşallah gelecekte bu yaşadıklarını hiç hatırlamazsın tatlı kuzum benim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…