ABD'den Haşdi Şabi açıklaması

Pentagon'dan yapılan açıklamada, Irak Ordusu'nın kontrolü altında olsa dahi Haşdi Şabi'nin ABD tarafından desteklenmeyeceği ifade edildi.

ABD'den Haşdi Şabi açıklaması
ABD'den Haşdi Şabi açıklaması
GİRİŞ 02.11.2016 23:21 GÜNCELLEME 02.11.2016 23:25
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, Şii Haşdi Şabi grubunun Irak yönetiminin kontrolü ve komutası altında hareket etmesi halinde bile ABD tarafından desteklenmeyeceğini bildirdi.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Davis, Pentagon'da düzenlediği bilgilendirme toplantısında Irak'taki DEAŞ karşıtı mücadelede son duruma ve Şii milislerin ABD nezdindeki pozisyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"IRAK YÖNETİMİNİN KONTROLÜ ALTINDA OLSA BİLE DESTEKLEMEYECEĞİZ"

ABD yönetiminin Irak'taki Şii grupları desteklemek gibi bir planının bulunmadığını anlatan Yüzbaşı Davis, Haşdi Şabi grubunun Irak yönetiminin kontrolü altında hareket etmesi halinde bile ABD ordusu tarafından desteklenmeyeceğini vurguladı.

"Güvenlik kontrollerini geçebilenler desteğimizi alabilirler ancak bu grup hariç." ifadelerini kullanan Davis, Bağdat yönetiminin Haşdi Şabi'ye olumlu bakıyor olması halinde bile kendilerinin bu gruba destek vermeyeceğini kaydetti.

HAŞDİ ŞABİ'NİN TELAFER'E YÜRÜDÜĞÜNÜ DOĞRULADI

Davis ayrıca, Şii milislerin Musul'un güneyinden kentin 63 kilometre batısındaki Telafer'e doğru harekete geçtikleri yönündeki haberleri doğrulayarak, "Şu aşamada Telafer'e varana kadar arada kayda değer bir mesafe bulunuyor." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • trb 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz de ne dersek tersini yapalım.
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Desteklemiyoruz diyorlarsa kesin destekliyorlardır.
    Cevapla
  • Eray 7 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah abd Şeytanı başına öyle bir bela musallat olsun ki kendi kanınızda boğulun...
    Cevapla
  • MirMeheme 7 yıl önce Şikayet Et
    Altlarında Abd menşe ine sahip zırhlı araçlar, ellerinde Abd ordu silahları ve ceplerinde Abd doları taşıyan bu yamyamlar ordusuna Abd destek vermeyecekmiş! İkili şeytan ABD.
    Cevapla
  • tolga 7 yıl önce Şikayet Et
    yalan söylüyorsun!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
MSB duyurdu: 13 PKK'lı terörist etkisiz!