ABD'li komutan Musul için tarih verdi

Uluslararası koalisyonun komutanlarından ABD’li Korgeneral Townsend, örgütün Musul ve Rakka’dan temizlenmesinin iki yıl alabileceğini belirtti.

ABD'li komutan Musul için tarih verdi
ABD'li komutan Musul için tarih verdi
GİRİŞ 26.12.2016 23:14 GÜNCELLEME 26.12.2016 23:14
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend, örgütün Irak’ta Musul’dan, Suriye’de de Rakka’dan temizlenmesinin iki yıl alabileceğini söyledi.

Amerikan haber portalı The Daily Beast’e konuşan ABD’li Korgeneral Townsend, DEAŞ’a karşı yürütülen operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Irak’ın Musul ile Suriye’nin Rakka kentlerinin örgütten temizlenmesinin iki yıl alabileceğini belirten Townsend, spesifik bir zaman dilimi vermekten kaçındı. Townsend, Iraklı güvenlik güçlerinin örgüte karşı sahada büyük bir gelişim gösterdiğini ifade etti.

"IRAKLILARI EĞİTEMEDİK AMA MUHAREBE ESNASINDA ÖĞRENİYORLAR"

Irak ordusunun tanklarla şehirdeki yerleşim yerlerine girebildiğine vurgu yapan Townsend, “Dürüst olmak gerekirse, onları bu konuda eğittiğimizi düşünmüyorum. Bunu muharebe esnasında öğreniyorlar.” ifadesini kullandı.

TRUMP "GİZLİ BİR PLANIM VAR" DEMİŞTİ

ABD başkanlığına seçilen Donald Trump, seçim kampanyası sırasında DEAŞ’ı yenilgiye uğratacak gizli bir planı olduğunu belirterek, "örgütün çok çok kısa sürede" yok edilebileceği vaadinde bulunmuştu. Trump ancak bugüne kadar planına yönelik herhangi bir detaylı açıklamada bulunmadı.

GINGRICH: TRUMP'IN PLANI YOK

Cumhuriyetçi Parti’nin önemli isimlerinden olan eski Temsilciler Meclisi Başkanı Newt Gingrich ise Trump’ın DEAŞ’ı yenilgiye uğratacak bir planı olmadığını savundu.

Fox News kanalına açıklamalarda bulunan Gingrich, "Bir stratejileri bulunduğunu düşünmüyorum." dedi.

Gingrich Trump’ın güvenlik ekibinde çok sayıda emekli askerlerin bulunduğuna dikkati çekerek, "Bir stratejiye ihtiyaçlarının olacağını biliyorlar." diye konuştu.

YORUMLAR 14
  • osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    yok deve! ışidi desteklemeye devam ederseniz 20 yıl da sürer. Ama Allah zalime mühlet tanır, ama bir yakaladı mı da artık onu kimse kurtaramaz. o günler yakındır inş.
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    kaç aydır hala musul un içine giremediler.
    Cevapla
  • böyle 7 yıl önce Şikayet Et
    tiyatro biletide satıyor musunuz?
    Cevapla
  • çeçen 7 yıl önce Şikayet Et
    Yerli halk DAEŞ 'e arka çıktı Musul kolay lokma değil 3-5 000 Çeçen savaşçı var, Lejion eski komutanı general, 10 sene geçti kaç tane Hava saldırısı yapıldı hep aynı "masal" bu lokma çok zooor bulaşmayın .....
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim asil çeçen kardeşlerimizin nasıl mücahid olduğunu biliriz bide sahte çeçenler var rus kuklası olan, onların da nasıl olduğunu biliriz. Dabik dabik diyorlardı almak 2 gün sürmedi el bab el bab diyorlardı oda 3 hafta sürmez ama amerika sözde bide super güç musul için 2 yıl diyor. TSK girsin en fazla 1 ay... Yakında goreceksiniz
    Cevapla
  • şahin 7 yıl önce Şikayet Et
    sizin örgütle, temizlenmesiyle falan bir işiniz yok suriyede asıl örgüt sizsiniz işid sizin taşöreniniz eliniz kanlı abd elbet birgün döktüğünüz kanda boğulacaksınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş