ABD'den El Bab'ta alçak uçuş açıklaması

ABD'nin El Bab'ta Türkiye'ye destek amaçlı alçak uçuş yapmasıyla ilgili sorulan bir soruya ABD'li komutan Dorrian'dan 'Türk askerini tehlikeye atmak istemedik' cevabı geldi.

ABD'den El Bab'ta alçak uçuş açıklaması
ABD'den El Bab'ta alçak uçuş açıklaması
GİRİŞ 04.01.2017 22:32 GÜNCELLEME 05.01.2017 00:32
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Bağdat’tan telekonferansla ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) bağlanan Dorrian, Irak ve Suriye’de terör örgütü DEAŞ’a karşı yürütülen operasyonlarla ilgili soruları yanıtladı.

"TÜRKİYE'YE DESTEĞİN NİTELİĞİNİ ÜST DÜZEY GÖRÜŞMELER BELİRLEYECEK"

Türkiye’nin El Bab operasyonunun birkaç haftadır devam eden diplomatik görüşmelerin konusu olduğuna işaret eden Dorrian, geçen hafta yapılan güç gösterisi sortilerinden sonra ABD’nin El Bab operasyonuna destek vereceğini fakat bu desteğin tarzı ve içeriğinin ne olacağının yapılan üst düzey görüşmelerden sonra netleşeceğini kaydetti.

"TÜRKİYE'YE ŞART KOŞTUNUZ MU" SORUSUNA "BİLMİYORUM" CEVABINI VERDİ

Türkiye’ye verilecek destek konusunda bir koşul öne sürüp sürmediklerine yönelik bir soruya Dorrian, şöyle cevap verdi:

"Diplomatik görüşmelerin detayına giremeyeceğim çünkü bu konuda çok bilgi sahibi değilim ama bizim Türkiye’nin DEAŞ ile mücadeleye verdiği desteğe ne kadar değer verdiğimiz önemli. Türkiye’nin, sınırlarını DEAŞ’tan temizlemek ve DEAŞ mensuplarının bölgeye sızmasını engellemek için Suriye’nin kuzeyinde yaptıkları çok değerli."

"ABD ASKERİ TÜRK ASKERİYLE ÇALIŞIYORLAR AMA YERLERİNİ SÖYLEYEMEM"

Sözcü, Suriye’nin kuzeyinde halihazırda ABD askerlerinin Türk askerleriyle çalıştıklarını fakat tam olarak nerede olduklarını paylaşamayacağını aktardı.

TÜRK ASKERİNİ TEHLİKEYE ATMAK İSTEMEMİŞLER(!)

AA muhabirinin, "Daha önce 'Nerede bir DEAŞ üyesi görürsek vururuz' diyordunuz fakat geçen hafta Türk güvenlik güçlerine saldıran teröristleri vurmayıp alçak uçuş sortileriyle yetindiniz, onları geçen hafta neden vurmadınız?" sorusuna Dorrian, "Yakın mesafe hava desteğinde temel kural zarar vermemektir. Eğer sahada neyi vurduğunuzu görmenizi sağlayacak güçleriniz yoksa bir hava saldırısıyla yerdeki güçlere yardımdan çok onları tehlikeye atarsınız." yanıtını verdi.

Dorrian şöyle devam etti:

"Orada yapabileceğimiz operasyonu yaptık. Ve o zaman yapılabilecek en doğru şeyi yaptık ve o da hava koşullarından kaynaklı kısıtlamalardan dolayıydı. Düşman güçlerinin nerede olduğuna, dost güçlerin nerede olduğuna dair iyi bir kanaat oluştuğunda sizin de söylediğiniz gibi nerede bulursak vururuz."

ABD'NİN "YANLIŞLIKLAR" ZİNCİRİ

ABD geçtiğimiz haftalarda Esed askerlerini ve Irak askerlerini vurmuş, ardından da yanlışlıkla vurduk şeklinde olayları üstlenmişti.

ABD geçtiğimiz ay Esed askerlerini vurmuş, bu saldırıda 62 rejim askeri ölmüştü. Saldırının ardından açıklama yapan ABD "yanlışlıkla vurduk, DAEŞ hedefi sandık" demişti.

ABD, daha sonra "yanlışlıkla" Irak ordusunu vurmuş ve 90 Irak askerini öldürmüştü.

HAVADAN ATILAN SİLAHLAR "YANLIŞLIKLA" DAEŞ'İN ELİNE GEÇMİŞTİ

Geçtiğimiz yıllarda da ABD'nin Ortadoğu'da DAEŞ ve PYD/PKK/YPG gibi terör örgütlerine "yanlışlıkla" silah vermesi çok tartışılmıştı. 

Kaynak: Haber 7, AA

YORUMLAR 57
  • Adil 7 yıl önce Şikayet Et
    Vay hainler, Zalimler ve Kafirler(Şeytanın Dostları/Kardeşleri) SİZİ
    Cevapla
  • Ertuğrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar nasıl devlet geri kalmış bir ülke sanırsın. Nolur Suriye'deki Amerikan güçlerine de biz yanlışlıkla vursak olmamı. Yahu çocuk kandırıyorlar herhalde su PKK PYD YPG yı niye yanlışlıkla vurmuyorlar.
    Cevapla
  • AHMET 7 yıl önce Şikayet Et
    Bize gözdağı verdiler.işin özü bu.ama Türk Milleti oyunun farkında..herşeye hazırlıklı.
    Cevapla
  • Ardahanli Nazli 7 yıl önce Şikayet Et
    Teror destekcisi amerika keske yanlislikla teror orgutu pkk yi vursada binlerce hdpkk li terorist geberse
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu hükümet Amerika'ya posta koyamaz tıpkı İsrail'e olduğu gibi bunu ancak iç siyasete malzeme yapacak eğer Amerika'ya gerçekten posta koyacaksa hükümetin sonuna kadar arkasındayızbaşkanlık malzeme reis yine bağırarak ey Amerika der hepsi okadar ama icraat yok saygılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!