İran'dan ABD'ye misilleme

Son yıllarda birbirine yakınlaşan ABD ile İran bir gecede kanlı bıçaklı oldu. İran Dışişleri Bakanlığı, Amerikan vatandaşlarının İran'a girişinin yasaklanacağını duyurdu.

İran'dan ABD'ye misilleme
İran'dan ABD'ye misilleme
GİRİŞ 29.01.2017 00:58 GÜNCELLEME 29.01.2017 12:59
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

İran, ABD Başkanı Donald Trump’ın yedi Müslüman ülke vatandaşlarının ülkeye girişini durduran kararnamesi yürürlükten kaldırılana kadar Amerikan vatandaşlarının İran'a girişinin yasaklanacağını duyurdu.

DIŞİŞLERİ AÇIKLADI

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İran, vatandaşlarının haklarını korumak için ABD'nin İran vatandaşlarına yönelik hakaret içerikli sınırlamaları kaldırılana kadar mütekabiliyet esasına göre hareket edecektir." denildi.

Açıklamada, "ABD'nin Müslümanların bu ülkeye seyahatlerini kısıtlama kararı üç aylık geçici bir süre için geçerli olsa da İslam ülkelerine özellikle de İran halkına bir hakarettir. ABD yönetiminin kararı her ne kadar terörle mücadele ve Amerikan halkının güvenliğini sağlama iddialarına dayandırılsa da aşırılık yanlıları ve onların destekçilerine büyük bir 'hediye' olarak tarihe geçecektir." ifadelerine yer verildi.

ABD Başkanı Trump, İran, Irak, Yemen, Libya, Somali ve Sudan vatandaşlarına 90 günlük vize kısıtlaması getiren başkanlık kararnamesini cuma günü imzalamıştı."Yabancı teröristlerin ABD'ye girişinden ülkeyi korumak" başlıklı kararname ile birlikte tüm göçmen kabul işlemleri de 4 aylığına askıya alınmıştı.

IRAK'TA BENZER UYGULAMAYA GİDEBİLİR

Irak parlamentosunda konuşan Ahmed el Assadi, Irak hükümetininde ABD vatandaşlarını ülkeye sokmama kararı alması gerektiğini savundu. Irak'ta bulunan Amerikalılarında sını dışı edilmesini teklif etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 103
  • VD konya 7 yıl önce Şikayet Et
    İran müslüman bir ülkemi?ortadoğunun en büyük israilden bile daha fazla şeytanı irandır.mezhepçilik yaparlar.irandaki azeri türkleride mezhepçilik yaparak fars laştırmaya çalışan bir şeytandır.irandaki AZERİ TüRKLER uyanın.
    Cevapla
  • çşko 7 yıl önce Şikayet Et
    Gordunmu abd şimdi battı ....
    Cevapla
  • Dadas 7 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye bunlar iran suriyede müslümanlara yaptıklarından sonra çizilen imajını düzeltmeye çalışıyor fakat bu artık imkansız ve sıra onda...
    Cevapla
  • Haydar 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun irana ! her zamanki gibi abd karsi kafa tutan tek ulkedir .
    Cevapla
  • TRUMP ŞOK'U 7 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan TRUMP İRAN'A OBAMA'YI Çok Aratacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"