ABD'den yeni 'asker' hamlesi

Fox News’e konuşan bir Pentagon yetkilisi, ABD'nin, DAEŞ'le mücadele amacıyla Suriye veya Irak’ta kullanılmak üzere Ortadoğu'ya 200 civarında asker daha göndereceğini duyurdu.

ABD'den yeni 'asker' hamlesi
ABD'den yeni 'asker' hamlesi
GİRİŞ 27.03.2017 12:48 GÜNCELLEME 27.03.2017 12:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fox News’e konuşan bir ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi, 82. Hava İndirme Tümeni’nden iki bölüğün, ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun komutanı Korgeneral Stephen Townsend’in isteği üzerine, Suriye veya Irak’taki güvenliği artırmak amacıyla Ortadoğu’da konuşlandırılacağını söyledi.

Söz konusu bölüklerin nereye gideceğinin henüz netleşmediği ve son kararı Townsend’in vereceği belirtilirken, Pentagon yetkilisi, askerlerin bir kısmının, Musul’un yaklaşık 40 kilometre güneyindeki El Kayyara hava üssüne konuşlandırılacağını belirtti.

Pentagon sözcüsü Jeff Davis, bu ay başındaki basın toplantısında, ABD’nin, Suriye’ye kısa süreli ve sahadaki ABD’li askeri personel için belirlenen 500 kişilik kotayı aşmadan ilave birlik gönderebileceğini açıklamıştı.

YORUMLAR 2
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    abd senin gerileme donemin neredeyse bitti yok olus donemine girmek uzeresiniz
    Cevapla
  • Özkonyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    vay Suriyeli kardeşlerim vay Iraklı kardeşlerim vay Filistin li kardeşlerim. daha çok kan dökülecek desenize. bizim munafiklar kına yakın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor