Barzani'ye büyük şok! Hepsi askıya alındı

Irak parlamentosu, tüm Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) milletvekillerinin vekilliklerini askıya aldı. Ayrıca tüm vekillerin IKBY'ye dönmesi istenildi.

Barzani'ye büyük şok! Hepsi askıya alındı
Barzani'ye büyük şok! Hepsi askıya alındı
GİRİŞ 03.10.2017 13:20 GÜNCELLEME 03.10.2017 14:45
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Irak Parlamentosu’nda bugün yapılan oturuma, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) milletvekillerinin katılmasına izin verilmediği açıklandı. 

Parlamento Başkanı Selim Cuburi ile Şii Ulusal Koalisyonu, IKBY'de yapılan gayrimeşru referandumunda oy kullanan milletvekillerinin, dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep etti.

Tüm bu gelişmelerin ardından Irak parlamentosu, tüm IKBY milletvekillerinin vekilliklerini askıya alma kararı aldı. Ayrıca Bağdat yönetiminin, milletvekillerinin IKBY bölgesine dönmesini istediği aktarıldı.

TÜM MALİ İŞLER DURDURULDU

Irak meclisi, merkezi hükümetin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile tüm mali işlemleri durdurması kararı aldı. Meclisten yapılan açıklamaya göre, Maliye Komitesi tarafından hazırlanan "merkezi hükümetin IKBY ile tüm mali işlemleri durdurması" yönündeki kanun tasarısı meclis genel kurulunda oy çokluğuyla kabul edildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • mucit48 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu tereörist katiller çevre ülkelerde'de katliam ve alçaklıklara başladılar aynı günlerde... Bizde fetöcü hainlerle işbirliği yaparak. İMHALARI ŞART OLDU...
    Cevapla
  • Muttaki 6 yıl önce Şikayet Et
    İşin kötü yanı şu; Barzo Ağa'nın yaptığı bu illegal referandum yüzünden, yarın Kuzey Irak ve Irak'ın geri kalanı birbirinden ayrılırsa, Irak neredeyse tamamen Şii egemenliği altında bir devlet haline gelecek. İşin bir de bu yanı kötü bizim açımızdan. Çünkü bu durum oradaki sünni Türkmenler'in daha da yalnızlaşmasını ve İran'ın etkisinin hepten artmasını beraberinde getirir. Kuzey Irak Kürtlerinin büyük çoğunluğu sünnidir. Lakin şii ve sünni bütün Kürtler birlikte hareket ederlerken, maalesef şii ve sünni Türkmenler arasında da ayrılıklar bulunmaktadır. Bir diğer çözmemiz gereken acil problemi de bu teşkil etmektedir.
    Cevapla
  • Uluğ Tarkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bay baaaaaay! Daha baymadınmı yoksa?
    Cevapla
  • Derdim 6 yıl önce Şikayet Et
    Herkes istediğini yapsın.Kürtler herzaman rızkını Allah'tan bekler ve beklemektedir. Rabbim zalimlere karşı kürt İslâm devletini Muzaffer kılacaktır İNŞALLAH. Kürtlerin kaderi ALLAH'IN taktirine göredir. Hiç kimse Kürtlere kaderini çizme yetti veya yetkisine sahip değildir. YARADAN'IN izniyle Kürtler nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşayacaktır. Birileri istediği kadar İsrail,amerika bilmem ne devleti desin... Bütün bu iftiraları ancak kendileri kurgular ve yine kendileri inanırlar. En önemlisi ise ALLAH nasıl isterse öyle olacaktır. Şüphesiz O'nun ilmî herseyin üstündedir. O AZİM'dir ve KERİM'dir.
    Cevapla
  • tokatlı 6 yıl önce Şikayet Et
    git o zaman kürdistana kardeş seni burada zorlamı tutuyoruz git yerleş işinize gelince Allah ı karıştırıyonuz sonra türkiye nolur beni kurtar suriye gibi
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    BU lafları 100 yıl önce Araplar Osmanlıya karşı söylüyorlardı. Devletlerini de kurdular şöyle 100 yıllık tarihe bak bakalım kardeşim; sence Araplar muzaffer mi olmuşlar? AÇ tarihi oku Arap isyancıları da aynı senin gibi konuşuyordu. Batı da destek veriyordu sonra ne oldu? Hepsinin petrollerini sömürdüler, İsraile yer açtılar, her Arap ülkesinin başına bir diktatör getirip işlerine gelmeyince onu indirip başkasını getirdiler. Sana Arap dünyası özgür gibi mi görünüyor oradan bakınca? Arap isyanının başını çeken Şerif Hüseyin Barzaniden daha mı az akıllıydı sanıyorsun? Allah akıl fikir versin size. Arapların 100 yıl önce yaptığı kör hainliği şimdi senin gibiler yapıyor cezayı tüm ümmet çekiyor.
    Cevapla
  • sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar eminsen yürü önce sen git. Madem bu kadar tevekkül sahibisin...
    Cevapla
  • Yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar cahilsin konsumana bakilirsa adam sanarlar seni israil in oyuncak gibi oynuyo uyanin artik uykudan tc olmasa sizi tarihten silecekler kurt yahudilere kanmayin musluman muslumanin kardesidir gerisi yalan
    Cevapla
  • ekremmmm 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH SENİN GİBİ KÜRTLERE SORMAZMI sen Müslüman bir ülkede yaşarken kardeşine hainlik yapıp devlet içine devlet kurmayaneden kalkışdın üstelik gayri Müslümlerin yardımı ile bunu yaptın diye sormazmı öbür tarafda Müslüman ancak Müslümanlığını yaşayamadığı zaman yeni bir devlet kurmaya hak kazanabilir siz bu devlette her türlü özgürlüğünüzü yaşarken pkk ile abd ile İsrail ile bu Müslüman türk kardeşlerinize ne den hainlik yapıyorsun demezmi,,,,ırakda,suriyede türkiyede kardeşlerinie bölücülük neden yapıyorsun demezmi
    Cevapla
  • Emre 6 yıl önce Şikayet Et
    Körsün sen
    Cevapla
  • Orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar artık kabul etti devlet olarak başka bir devlettin vekilinin bizim parlamentomuzda ne işi var ondan geri gitmelerini istiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kariye'de 79 yıl sonra ilk ezan heyecanı! Açılışını Başkan Erdoğan yaptı
CHP'li Fatih Portakal'ın mücahit Hamas ve Ebu Ubeyde hazımsızlığı: Terörist yüzünü kapatır