Muhalifler, Esed yönetimini son kez uyardı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK)Başkanı Muaz el-Hatib, ''Esed yönetimini uyarıyorum, ikinci bir fırsatları olmayacak'' dedi.

Muhalifler, Esed yönetimini son kez uyardı
Muhalifler, Esed yönetimini son kez uyardı
GİRİŞ 11.02.2013 16:16 GÜNCELLEME 11.02.2013 16:16

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile görüşmesinin ardından basın açıklaması yapan Hatib, ''Zayıf durumda olduğumuz için değil, yalnızca Suriye halkının sıkıntılarını azaltmak için Esed yönetimine el uzattık. Esed yönetimini uyarıyorum, ikinci bir fırsatları olmayacak. Böyle bir girişim tekrarlanmayacak'' diye konuştu.
Krizin ancak Suriyelilerin ''tek yumruk olması'' ile çözüleceğini vurgulayan Hatib şunları söyledi:
''Derdimiz savaş değil, Suriye'nin özgürlüğünü kazanması. Esed rejiminin devrilmesi hepimizin canına mal olsa bile devrime katılmaktan kaçınmayacağız. Devrim devam ediyor ve durmayacak. Akan kanın durması ve yıkımın önlenmesi için Esed'in yapması gereken şey, gitmektir''

''Bütün seçenekler önümüzde''

Esed rejiminin yetkilileriyle görüşmek için hazırlıklar yapıldığına dair basında yer alan iddiaları yalanlayan Hatib, bir soru üzerine ''Dış müdahaleye karşıyız ancak Esed inatlaşmaya devam ederse bütün seçenekler önümüzde'' diye konuştu.

Esed ile müzakere yapılabileceğine dair girişimin muhalefeti ikiye böldüğüne yönelik iddialar konusunda ise Hatib, girişimin nasıl uygulanacağı konusunda itirazlar bulunduğunu ancak herkesin Esed'in yönetimi terk etmesi konusunda hem fikir olduğunu söyledi.

SMDK Başkanı Muaz el-Hatib'in girişimi, Esed yönetimindeki ''eli kana bulaşmamış'' kişilerle müzakere masasına oturmayı, Esed'in yargılanmadan ülkeden ayrılmasını ve tüm kadın tutukluların serbest bırakılması şartlarını kapsıyordu.

Muaz el-Hatib'in Esed yönetimine bu girişime cevap vermeleri için verdiği müddet dün akşam sona ererken, Esed güçleri dün akşam Hatib'in Şam'daki evini ateşe vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor