MHP'den Faruk Çelik'e jet yanıt!

MHP Genel Başkanı Yardımcısı Semih Yalçın AK Parti-MHP görüşmelerine ilişkin "Maddeler üzerinde uzlaşılamadı" dedi.

MHP'den Faruk Çelik'e jet yanıt!
MHP'den Faruk Çelik'e jet yanıt!
GİRİŞ 21.08.2015 18:28 GÜNCELLEME 21.08.2015 18:28
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Yardımcısı Semih Yalçın, NTV yayınına konuk oldu. Yalçın, "MHP'nin şartlarının ne oduğunu bilmeyen kalmadı. Sayın Davutoğlu, sayın Çelik toplantıya gelirken ne olduğunu biliyorlardı. Orada öncelikle sayın dvautoğlu MHP azınlık hükümetinde destek talebinde bulundu, doğrudur, destek olmadık" dedi. 

Görüşmelerde seçim hükümeti üzerinde de durulduğunu ifadee den Yalçın, şunları ifade etti:

"Seçim hükümeti konusunda kurulduğu zaman MHP üye vermeyecek denildi. Bu görüşmelerin hemen ardından sayın Bahçeli kendilerine şunu sordu: Bizim şartlarımızı biliyorsunuz, kabul ediyor musunuz?... Sayın Davutoğlu o soruya anında cevap vermedi. Ama maddeler tek tek ele almak suretiyle görüşüldü. 

Maddeler üzerinde de uzlaşılamadı. Anayasa'nın ilk 4 maddesi üzerinde bir problem yok gibi ortaya çıktı. '17-25 yolsuzluk süreci Meclis'in işidir' dedi. Topu Meclis'e attı. Çözüm süreci ile ilgi demokratik yaklaşımlardan vazgeçemeyiz dedi. Toplantılarda sizin maddelerinizi kabul ediyoruz gibi bir yaklaşım kesinlikle olmadı. 

Faruk Bey bugünkü yaptığı konuşmada MHP ile daha önce yapılan görüşmeyi karıştırdı. İlk toplantıda genel başkanımız Türkiye'nin içinde bulunduğu yarılmayı AKP-CHP koalisyonunun daha iyi olacağını söyledi Bunu tavsiye etti. 

Cumhurbaşkanı'nın 7 Haziran'dan beri nasıl bir tavır içinde olduğunuhep beraber gözlüyoruz. Cumhurbaşkanı 7 Haziran'dan sonra bu ülkeyi inat ve ısrarla yeni bir seçime götürmek üzere kurgulamalarını yapmaktadır. Burada vahim olan durum, 45 gün bitmeden Cumhurbaşkanı'nın açıklama yaparak seçim gününü ortaya koyması da ayrı bir garabettir. Dün sayın Davutoğlu çıkıyor CHP ve MHP liderlerine çağrı yaparken, Cumhurbaşkanı çıkıp seçim günü tespit ediyor. Böyle ülke yönetilir mi? 

YORUMLAR 14
  • Burak 8 yıl önce Şikayet Et
    Sn Semih bey boşuna çenenizi yormayın devletin başına millet gelecek halk biliyor gerçekleri sizinde hadep barajı geçsin temenninizi biliyor vatanseverler biliyor gercegi 3 hadepli Bakanın Hesabını sizden sorack
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    kıvırmayın şimdi EN ERKEN SEÇİM NE ZAMAN OLACAKSA DA OLSUN diye kocaman konuşmanın arkasında durun.Türkiye de milliyetciligi bitirdiniz.....
    Cevapla
  • misafir1453 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp barajı geçsin diyenlerden bıri degil miydi bu ?
    Cevapla
  • dedeOsman 8 yıl önce Şikayet Et
    moster no dan secmeler: koalisyon kuralim. - hayir secime gidelim. - hayir chp ile kurun. - hayir. hdp ile kuru. - hayir. akp ile kurun. - hayir. destek olun. - hayir. guvelik yasasina. - hayir. hukumete. - hayir. herseye HAYİR....
    Cevapla
  • ferhat 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım ortada bir yangın var ve,bu yangının bir an önce söndürülmesi gerekiyor.Kime ne yararı var yangını kimin çıkarttığının,önemli olan şu an yangını söndürmek.Yanan vatanımız,ve mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır. Bir damla su taşıyan karıncayı hatırla ve ona göre davran.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!