2010 KPSS’de kara para şüphesi

Gözaltına alınan şüphelilerin yurt dışına milyonlarca dolar para transferi yaptığı ortaya çıktı.

2010 KPSS’de kara para şüphesi
2010 KPSS’de kara para şüphesi
GİRİŞ 26.03.2015 07:48 GÜNCELLEME 26.03.2015 07:48
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 2010 KPSS soruşturması kapsamında gözaltına alınanların ifade işlemleri sürerken soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporlarında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Gülenist kuruluşlara transfer

MASAK raporuna göre, KPSS sorularını önceden elde ettikleri öne sürülen ve paralel yapıya ait oldukları iddia edilen okul ve dershanelerden önemli para trafiği dikkat çekti. Raporda, “yurtdışındaki ‘Gülenist’ kuruluşlara milyonlarca dolar para aktarıldığı görüldü” denildi. Ayrıca, bu kurumlarda çok düşük maaşlarla çalışan bazı şüphelilerin birbirine veya kendi işyerlerine 40 bin-50 bin TL havale yaptıkları, şüphelilerin gruplar halinde bir şüpheliye her ay düzenli şekilde himmet olduğu görülen para transferleri yaptıkları tespit edildi.

Matematik uzmanlarının hazırladığı raporda ise şüphelilerin, uzmanlar tarafından işlem yapılmadan yapılması mümkün değildir dediği soruları işlem yapmadan veya alakasız karalamalar yaptıkları tespit edildi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 6
  • tlaps 9 yıl önce Şikayet Et
    2010 da yapılan sınavda gk-gy de de kopya vardı. Ama gk-gy yi iptal etmediler. Benim 79 netim vardı. Diğer bütün sınavları incelediğimizde 79 net sayısına 77 ile 82 arası bir puan gelir. Bana 69 küsür puan geldi. 2010 atamalarına baktığımızda 75 üstü atamalar var. Kopyadan dolayı standart sapmalar değişti. Puanımız düşük geldi. Normalde bizden daha düşük alması gereken kişiler daha yüksek puanlar aldılar. Yani benim gibi bir sürü mağdur var. BİZLERİN HAKKINI KİM ÖDEYECEK. Bizler özel sektörde 3 kuruşa sürünürken o insanlar devlet kademesinde aldıkları maaşı da beğenmeyerek çalışıyorlar. Bu konuda hakkımı yiyenlere HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.
    Cevapla
  • Aykut 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahım bunu yapanları iki Cihanda kahreyle gün yüzü gösterme benimde hakkımı yediler bu paralelciler.
    Cevapla
  • Nizamülmülk 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen büyüksün şu emek hırsızlarını cezalandır.binlerce insanın kaderi ile oynadılar.Bu olaydan dolayı bunalıma giren insanların hakkını yanlarında bırakma,onlara mutluluk yüzü gösterme
    Cevapla
  • CAN TAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya şu yalan dolanı bırakın artık, millet inanmıyor ama ne yapsın inanmış gibi yapıyor işte, he de geç.
    Cevapla
  • yasemin 9 yıl önce Şikayet Et
    hangi bilirkişi raporu o ısmarlama olan mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?