İstanbul'da 28 ilçede operasyon!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 28 ilçede operasyon düzenledi.

GİRİŞ 02.10.2015 06:59 GÜNCELLEME 02.10.2015 11:17
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul genelinde eş zamanlı terör operasyonu yapıldı, 30 kişi gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan 44 kişi arasında HDP'nin Beşiktaş, Şişli, Eyüp ve Beylikdüzü ilçe başkanları da bulunuyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta Sultangazi, Bağcılar, Esenyurt, Başakşehir ve Esenyurt olmak üzere 28 ilçede, önceden tespit edilen adreslere özel harekat polisleri ve helikopter desteğiyle operasyon düzenledi.

Alınan bilgiye göre, 28 ilçedeki 67 adrese yapılan helikopter destekli operasyonda gözaltına alınan 44 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki sorguları sürüyor. Bazı adreslerdeki aramalar da devam ediyor. Operasyonun, örgütün şehir yapılanmasına yönelik gerçekleştirildiği belirtildi.

Gözaltına alınan 44 kişi arasında HDP'nin Beşiktaş, Şişli, Eyüp ve Beylikdüzü ilçe başkanlarının da yer aldığı kaydedildi. Şüphelilerin, örgüt adına sözde yargılama ve vergilendirme yaptıkları öne sürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultangazi, Bağcılar, Başakşehir ve Esenyurt'un da aralarında olduğu 28 ilçedeki 67 adrese özel harekat polisleri ve helikopter desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 44 kişi gözaltına alınırken 3 tabanca, 1 otomatim av tüfeği, çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirilmişti. 

Operasyonda belirlenen adreslerdeki şüpheliler gözaltına alındı. Polis ekipleri, şüphelilerin evlerinde ve gösterdikleri yerlerde aramalar da yaptı.

Şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.


 

YORUMLAR 13
  • gökhan ay 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp binaları pkk cephanelik ve otel olarak kullanıyor.buralara gizli kamera takılıp içerisi gözlem altında olmalı.giren çıkan herkes fişlenip sorguta alınmalı.
    Cevapla
  • teyadi 8 yıl önce Şikayet Et
    Selamünaleykün hayırlı cumalar bütün gazete personeline ve bütün islam alemine. Biz uzaman gözü ile söylüyorum ki Hükümet Pkk ile mücadelede operasyonel olarak eksik iş yapıyor,çünkü örgüte karşı operasyon yapılan şehirlerde pkk zayıflayıp yok olacağına tekrar güvelik güçlerimize saldırı yapıyor. Pkk nın nerede konuşlandığı belli, önceden tespitlerle hazırlanmış plan doğrultusunda aktif olarak yerleştiği şehir ve ilçelerde planlı ve porgramlı olarak eş zamanlı sokağa çıkma yasağı ile şehir giriş ve çıkışları tutularak hiç atlama yapmadan ev ev konut konut, iş yerleri tek tek aranıp toptan temizlik ancak böyle olur. Bu taktikle operasyon yapılmazsa başarı elde dilmez,
    Cevapla
  • NECDET 8 yıl önce Şikayet Et
    Tutuklama yapılıyor ama cezalar da caydırıcı olmalıdır. Yoksa yaptığı kar kalacak. Bunlar kendilerinin de anlamadıkları ecnebilerin emellerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar . amaç anadoluyu ve islam ümmetini parçalamak ve kırdırmaktır.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    kck davası ve sanıklarını hatırladım..
    Cevapla
  • turan 8 yıl önce Şikayet Et
    asıl gidin diyarbakırda yapın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!