Pik yapmak ne demek? korona virüsün pik yapması ne alama geliyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 14 Nisan günü vaka sayılarını bildirirken pik yapmak ifadesini kullanması sonucu pik yapmanın ne demek olduğu herkes tarafından merak edildi. Peki Sağlık Bakanı bu ifadeyi kullanarak anlatmak istediği neydi? İşte pik yapmak ifadesinin anlamı...

Pik yapmak ne demek? korona virüsün pik yapması ne alama geliyor?
Pik yapmak ne demek? korona virüsün pik yapması ne alama geliyor?
GİRİŞ 15.04.2020 15:20 GÜNCELLEME 15.04.2020 16:20

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her gün corona virüse yakalananların, iyileşenlerin ve vefat edenlerin sayısını verirken vaka sayılarının 2 hafta içinde pik yapmasını beklediğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından herkes pik yapma ifadesi merak edilerek araştırılmaya başlandı. 

 

 

PİK YAPMAK NE DEMEK?

Her gün corona virüs vakalarının sayıları duyurulurken Sağlık Bakanı ve diğer Bilim Kurulu üyelerinin kullandığı ifadeler de hayatımıza girmeye başladı. Dün Sağlık Bakanının kullandığı pik yapmak ifadesi ise merak edilerek araştırılmaya başlandı. TDK’nın sözlüğüne göre pik yapmak pik yapmak ‘dökme demir, font; geminin kıç tarafındaki bayrak serenine açılan üçgen biçimindeki yelken, tepe, üst nota’ anlamına gelmektedir.

Sağlık Bakanının kullandığı ifadeye göre ise vaka sayılarının 2 hafta içerisinde zirve noktaya, en üst seviyeye, rekora yükseleceğinden bahsetmektedir.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Vatandaşa satmayıp stokluyorlardı! Sektörde 2024-2025 için kötü haber geldi!
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!