Zerdeçalın sayısız faydası var! Tavuk suyu çorbasına katarsanız...

Zerdeçal dünyada uzun yıllardır kullanılmasına rağmen popülerliğinin son yıllarda arttığı, Hint safranı olarak da bilinen bir bitkidir. İçeriğindeki kurkumin sayesinde kişinin bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korur.

Zerdeçalın sayısız faydası var! Tavuk suyu çorbasına katarsanız...
Zerdeçalın sayısız faydası var! Tavuk suyu çorbasına katarsanız...
GİRİŞ 29.11.2021 17:22 GÜNCELLEME 29.11.2021 17:23

Zerdeçal, zencefilgiller ailesi içerisinde yer alan sarı çiçekleri ve iri yaprakları olan çok yıllık bir otsu bitki türüdür. Güney Asya temelli bir bitki olan zerdeçal tüm dünyaya da buradan yayılmıştır. Son yıllarda herkesçe bilinmesi ve sağlığa faydalı birçok alanda kullanılabilmesi tüketimini de arttırmıştır. Zerdeçal yemeklere katılabiliyor, bitki çaylarına hoş bir aroma katıyor ve yoğurtla karıştırılarak direkt tüketilebiliyor.  Kış aylarının getirdiği soğuk hava ve koronavirüs salgını birleşti dünya hastalıklardan korunmak için türlü arayışlara girdi. Bağışıklık güçlendirici çorbalar da bu arayışlara dahil oldu. Kış aylarında tüketilen ve hastalıklardan koruyan çorbaların başında tavuk suyu çorbası geliyor. Buna eklenen zerdeçal ile tam bir vitamin deposu oluyor.

Vücudun şeker ihtiyacını karşılayan cennet hurmasının faydaları nelerdir? Vücudun şeker ihtiyacını karşılayan cennet hurmasının faydaları nelerdir?




ZERDEÇALLI TAVUK SUYU ÇORBASI

  • 1 adet (400 gr) tavukgöğsü

  • 1 litre su

  • 3 diş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı şehriye

  • 1 yumurta sarısı

  • Limon suyu

  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal

  • Tuz 

  • Karabiber

Elma sirkesinin mucizevi faydaları: Sivilceleri kurutuyor, lekelere iyi geliyor!Elma sirkesinin mucizevi faydaları: Sivilceleri kurutuyor, lekelere iyi geliyor!


Hazırlanışı

1 adet (400 gr) tavukgöğsünü ve 3 diş sarımsağı bir tencereye koyun ve üzerine 1 litre su ilave edin. 40-45 dakika haşlanan tavukların suyunu ayrı bir kaba ayırarak tavukları didikleyin. Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı tereyağını kavurun, kavurduktan sonra tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin. İçine 2 yemek kaşığı tel şehriyeyi de ekleyerek pişirmeye devam edin. İsteğe bağlı miktarda limon suyunu ve 1 yumurtanın sarısını başka bir kapta karıştırın ve üzerine ayırdığınız tavuk suyundan 1 kepçe ekleyerek ılıştırarak bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Didiklenmiş tavukları da ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Son olarak 1 tatlı kaşığı toz zerdeçalı, tuz ve karabiberi ekleyerek servis edin.


 

Her derde deva kakulenin faydaları! Ciğerleri temizleyip, mikropları atıyorHer derde deva kakulenin faydaları! Ciğerleri temizleyip, mikropları atıyor


ZERDEÇALIN FAYDALARI

  • İltihap gidericidir: Zerdeçal, iltihap önleyici yani anti-enflamatuardır. Sahip olduğu antioksidan özellikten dolayı bakterilere karşı savaşır ve hücrelerimizi korur. Vücutta iltihap oluşumu birçok hastalığa davetiye çıkarır. Zerdeçal içindeki kürkümin sayesinde vücudun iyileşmesine katkı sağlar. Sağlığınızı korumak için yemeklerinizi baharatlandırırken mutlaka zerdeçalı da ekleyin.

  • Sindirim sisteminizi korur, hazmı kolaylaştırır: Düzenli bir sindirim sistemine sahip olmak istiyorsanız mutlaka zerdeçal kullanmalısınız. Zerdeçalın lifli yapısı sindirim sistemini iyileştirir. Zerdeçal kabızlığa iyi gelir. Şişkinlik ve gaz sorunu yaşayanlar için de doğal bir tedavi yöntemidir.

  • Kansere karşı korur ve tedavi sürecine katkı sağlar: Yapılan çalışmalara göre zerdeçal içerdiği kurkumin ile hücrelerin DNA’sının bozulmasını engeller ve kansere karşı korur. Kanser hastalığının tedavi sürecinde de kanser hücrelerinin artmasını yavaşlattığı için tavsiye edilir.

  • Depresyon hissini azaltır: Zerdeçal içinde bulundurduğu B6 vitamini sayesinde seratonin hormonunun salgılanmasını sağlar. Yani zerdeçal mutluluk verir. Depresyon ve melankoli yaşıyorsanız kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Özellikle zerdeçal çayı bu tür şikayetler için oldukça etkili sonuçlar veriyor. Kaynar suya 1 çay kaşığı zerdeçal atın, 10 dakika demleyin. İsterseniz bal ve zencefil de koyabilirsiniz. Ayrıca hormonal dengeye olumlu etkilerinden dolayı zerdeçal çayı ruh halini ve stresi de düzenler.

  • Ağrıyı keser: Ağrıyı azaltmada zerdeçal çok etkilidir. Ağrı kesici ilaçlar kullanmak yerine doğal çözümler istiyorsanız zerdeçalı deneyin. Kas ve eklem ağrıları yaşayanlar, diş ağrısı yaşayanlar zerdeçal kullanabilir. Diş ağrınız varsa bir çay kaşığı zerdeçal, yarım çay kaşığı tuzu ılık suyla karıştırarak gargara yapabilirsiniz. Adet dönemi ağrıları yaşayan kadınlara da önerilir.

  • Alzheimer riskini en aza indirir: Alzheimer hastalığının kesin tedavisi günümüzde bulunamamıştır. Bu nedenle Alzheimer oluşmadan önlemler almak gerekir. Zerdeçalın unutkanlık üzerine olumlu etkileri gözlenmiştir. Zerdeçal tüketimi hastalığın risklerini azaltacaktır. Bunlara ek olarak, zerdeçal odaklanma sorunu yaşayanlara da iyi bir arkadaş olabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?