Muskat nedir, faydaları nelerdir? Muskat nerede ve nasıl kullanılır?

Sos tariflerinin vazgeçilmez malzemesi olan muskat, mutfak kültürümüzde çok alışık olmadığımız bir lezzet olamamasına bağlı olarak çok fazla tüketilmemektedir. Rendelenerek kullanılan, emeklere eklendiği an bambaşka bir aroma katan muskat aynı zamanda insan bedenini birçok hastalığa karşı korumaktadır. Peki nerelerde kullanılır?

Muskat nedir, faydaları nelerdir? Muskat nerede ve nasıl kullanılır?
Muskat nedir, faydaları nelerdir? Muskat nerede ve nasıl kullanılır?
GİRİŞ 29.08.2022 14:46 GÜNCELLEME 29.08.2022 14:47

Muskat, yemek ve salatalarda daha lezzetli bir tada ulaşmak için kullanılan bir çeşit baharattır. Ortalama ceviz büyüklüğünde olan muskat, halk arasında küçük Hindistan cevizi olarak adlandırılmaktadır. Rendelenerek kullanılan muskat, şefler tarafından daha iyi bir yemeğe ulaşmak için sıklıkla kullanılmaktadır. Yemeklerinde çeşit çeşit baharat kullanmayı tercih edenlerin severek kullanacakları muskat, aynı zamanda çocukların iştahlarının açılması için tüketilmektedir. 

Limonlu sirkeli su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına limonlu sirkeli su içmek zayıflatır mı?Limonlu sirkeli su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına limonlu sirkeli su içmek zayıflatır mı?

Muskat Nedir?

Amerika ve Asya kıtalarının tropik bölgelerinde yetişen, sert bir yapılı bir bitkidir. Sert bir yapıya sahip olduğundan ancak rendelenerek kullanılmaktadır. Rendelendiğinde güçlü aromalı bir baharata dönüşür. Dış görünüşü Hindistan cevizine benzediği için halk arasında küçük Hindistan cevizi olarak anılmaktadır.

Muskat Faydaları Nelerdir?

Vücudun sağlıklı çalışması, organların işleyişinin sistematik bir şekilde gerçeklemesi için yeme-içme alışkanlıkları çok önemlidir. Bunun için, meyve, sebze ve baharatlardan destek alınmasın gerekir. Muskat da insan bedeni için yadsınamaz öneme sahip baharatlardan biridir. Fiziksel olarak insan bedenine iyi gelmesinin yanında mutluluk hormonu salgılamayı desteklediği için ruhsal olarak da iyi hissetmeyi destekler. İşte muskatın faydaları şöyledir:

  • Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olur.

  • Kabızlıktan kaynaklı şişkinliğin dinmesini sağlar. 

  • Antioksidan kaynağıdır. Vücudu toksinlerden arındırır. 

  • İştah açıcıdır. Özellikle yemek yemeyen çocukların iştahını açmak için muskat kullanılması tavsiye edilir.

  • Sakinleştirici bir yapısı vardır. 

  • Mutluluk hormonu üretir. 

  • Stresi azaltır, uyku kalitesini arttırır.

  • Doğal ağrı kesicidir.

  • Vücut direncini arttırır.

  • Enerji verir.

Muskat Nasıl Kullanılır? 

Muskat, rendelenerek kullanılan bir baharattır. Tıpkı karabiber, tuz gibi yemek hazırlarken serpiştirilerek kullanılır. Özellikle beşamel sosa çok yakışan muskat, kek ve salatalarda dahi kullanılır. Bu tamamen kişinin damak zevkine göre değişkenlik gösterir. Muskat, her ne kadar faydalı ve lezzetli bir baharat olsa da ölçülü miktarda kullanılmasına özen gösterilmesi gerekir. Fazla kullanılması faydadan çok sağlığa zarar vermektedir. 

Muskatın Zararları Nelerdir?

Muskat, sütle birlikte tüketildiğinde kişinin halüsinasyon görmesine neden olabilir. Bunun yanında çok fazla muskat tüketilmesi, baş dönmesi, mide bulantısı, kalpte ritim bozukluğu gibi hastalıkların meydana gelmesine neden olmaktadır. Muskatın 2 yaşın altındaki bebeklere kullanılmaması gerekir.

 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam