Kalp ameliyatları kabus olmaktan çıkıyor! Küçük kesi kalp cerrahi mucizesi…

Kalp ameliyatları artık daha pratik. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren "Küçük Kesi Kalp Cerrahisi Merkezi," Prof. Dr. Cengiz Köksal liderliğinde, uygun hastalara küçük kesi yöntemiyle tüm kalp ameliyatlarını gerçekleştiriyor. Nasıl mı? Gelin, hep birlikte ‘küçük kesi kalp cerrahisi’ nedir öğrenelim!

Kalp ameliyatları kabus olmaktan çıkıyor! Küçük kesi kalp cerrahi mucizesi…
Kalp ameliyatları kabus olmaktan çıkıyor! Küçük kesi kalp cerrahi mucizesi…
GİRİŞ 13.09.2023 10:15 GÜNCELLEME 13.09.2023 11:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hastaların korkulu rüyası haline gelen kalp ameliyatları artık ufacık bir kesikle gerçekleştirilebilecek. Yaklaşım dünya tıp literatüründe "Anahtar Deliğinden Kalp Cerrahisi" olarak bilinirken, Türkiye'de ve dünya genelinde sınırlı sayıda sağlık kuruluşunda sunulan "Küçük Kesi Kalp Cerrahisi" merkezlerinden biri haline geldi. İşte, küçük kesi ile gerçekleştirilen kalp ameliyatları!

Lupus hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Lupus hastalığı öldürücü müdür, tedavisi nedir?Lupus hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Lupus hastalığı öldürücü müdür, tedavisi nedir?

HASTALAR AÇIK KALP AMELİYATINDAN ENDİŞE DUYUYOR!

Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Köksal'ın liderliğindeki bu merkez, uygun hastalarda tüm kalp ameliyat türlerini küçük kesi yöntemiyle gerçekleştirme amacını taşıyor. Prof. Dr. Köksal, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, geleneksel kalp ameliyatlarının hastalar arasında endişeye neden olduğunu belirtti. Bu ameliyatlar genellikle hastanın göğsünün tamamını keserek yapıldığından, hastaları ciddi korkularla karşı karşıya bırakıyor.

"Küçük Kesi Kalp Cerrahisi Merkezi" sayesinde kalp hastaları daha az korku ve endişeyle ameliyat olabilirken, daha hızlı bir iyileşme süreci ve daha az rahatsızlık yaşama fırsatına sahip oluyorlar. Bu yaklaşım, hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor ve her türlü kapak ve koroner baypas ameliyatına ihtiyaç duyan hastaların daha konforlu bir deneyim yaşamalarına yardımcı oluyor.

KÜÇÜK KESİ İLE YAPILAN KALP AMELİYATININ BİRÇOK AVANTAJI VAR!

Prof. Dr. Köksal, "Küçük kesi ile yapılan kalp ameliyatları arasında; uygun hastalarda çalışan kalpte küçük kesi ile koroner bypass ameliyatı, çalışan kalpte küçük kesi ile mitral kapak tamiri ve kapak değişim ameliyatları, çalışan kalpte triküspit kapak tamiri ameliyatı, küçük kesi ile aort kapak ameliyatları yer almaktadır" dedi.

Küçük kesi ile yapılan kalp ameliyatları göğüs ön kemiği kesilmeden, küçük kesi ile yandan kaburgaların arasından gerçekleştiriliyor.  Bu ameliyat şeklinin hastalar için birçok avantajı bulunduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Köksal, göğüs ön kemiğinin kesilmediği küçük kesi ameliyatlarında hastaların daha hızlı iyileştiğini ve günlük aktivitelere daha erken dönebildiklerini belirtti.

Ayrıca, enfeksiyon riskinin daha düşük olduğunu ve ameliyat sonrası ağrıların azaldığını ekledi. Bunun yanı sıra, ameliyat izinin daha az olması da hastalar için önemli bir kozmetik avantaj sunuyor.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    bende çok fena ameliyat oldum 2 ay önce.bir arkadaşa 10 bin tl borç verdim parayı alamıyorum.
    Cevapla
  • serhan 7 ay önce Şikayet Et
    cok güldümmm yaaaa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!