Sedef ve egzamaya bağışıklık desteği

Dermatoloji ile eş zamanlı planlanan tedavilerde vitiligo, sedef, egzama gibi rahatsızlıklardan da olumlu cevap alınabiliyor.

Sedef ve egzamaya bağışıklık desteği
Sedef ve egzamaya bağışıklık desteği
GİRİŞ 15.06.2016 15:17 GÜNCELLEME 15.06.2016 15:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İkisi de deride oluşan rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Biri diğerine nazaran daha masum görülüyor. Ancak her ikisinin de ortak özellikleri tekrarlayabiliyor olmaları ve bağışıklık sistemi ile direkt bağlantılı olmalarıdır. Adı geçen sedef ve egzama sorunları için belirtiler baş göstermeye başladığında hemen bir dermatoloji uzmanına görünmek gerekir. Uzmanlar bu tarz cilt sorunlarının bağışıklık sistemi ile direkt bağlantılı olmalarından dolayı tedavilerinde hem dıştan hem de içten bir tedavi yaklaşımı izlenmesinin nüks oranlarını düşürdüğünün altını çiziyor.

Sedef, egzama, vitiligo gibi cildi etkileyen sorunlarda dermatolojiye ek olarak bağışıklık sisteminin desteklenerek bu hastalıkların tedavisine nasıl katkı sağladığını ve sonuçlarını İç Hastalıkları Uzmanı ve İmmunoterapist Dr. Ülkü Görmez anlattı. Görmez,”Sedef ve egzama hastalarını incelediğimizde ortak noktalarının çok fazla olduğunu görüyoruz. Bu hastalar genellikle bağışıklık sistemi zayıf hastalardır. Genel olarak kilo problemleri gözlemlenmektedir. D vitamini seviyesi yüzde 100’e yakın düşük hastalardır. Yaz döneminde genelde sedef hastalığının geçtiğini görüyoruz mesela, bu da D vitamini ile ne kadar ilişkili olduğunu gösterir. Sedef hastalarının hemen hepsinde insülin direnci, gizli şeker veya şeker hastalığı mevcuttur. Bunun tanısının çok iyi konması gerekir. Ayrıca sedef hastalığında gıdaintoleransı çok fazla hassas değildir ama bağırsak flora bozukluğu çok ön plandadır.

Sedef hastalarının hemen hepsinde bağırsak kandidası ya da bağırsak mantarı mevcuttur. Bunların tedavisi yapıldığı anda sedef, egzama hatta vitiligo gibi sorunların tamamen ya da önemli ölçüde ortadan kalktığını görüyoruz. Hasta uyumu tüm tedavilerde olduğu gibi bu tedavide de en önemli kriterlerdendir. Dermatoloji ile doğru orantılı bir tedavi programı izlendiğinde daha kısa sürede daha net ve kalıcı sonuçlar alınabiliyor. İmmunoterapi desteği sedef ve egzamanın tüm türlerinde, gerek yetişkin gerekse çocuk hastalarda başarı sağlayabiliyor. Tedaviler kişiye özel gerçekleşiyor ve 3 ay ile 2 yıl arasında sürüyor. Egzama sorunları birkaç ayda çözülebiliyor ancak sedef sorunlarının çözümü 3 ay ile 2 yıla kadar sürebiliyor.”dedi.

2 yaşında sedef rahatsızlığı ile tanışan minik kızlarının İmmunoterapi desteği ile önemli ölçüde iyileştiğini anlatan İzmirli ev hanımı Özen Altıok,”2 yıldır sedef ile mücadele ediyoruz. Pek çok yöntem denedik ama her seferinde nüks etti ve yayıldı. Tepeden tırnağa, ayağından saç diplerine kadar yaralar oluştu. Standart tedavilere ek olarak yaptığımız araştırmalar sonucunda immunoterapi almaya başladık. 6 aydan sonra yaralar yerini kurumuş hafif lekelere bıraktı. 1 yılın sonunda tama yakın iyileşti.”dedi.
Egzama ve sedef sorunlarını aynı anda yaşayan turizmci Pelin Öner ise,”Her şey bir anda oluştu. 3 yıldır egzama sorunu ile baş etmeye çalışıyorum. Dermatoloğumun da yönlendirmesi ile bağışıklık sistemimle ilgili de eş zamanlı olarak immunoterapi desteğine başladım. Yaklaşık 3 ay hem içten hem dıştan bir tedavi desteği uygulandı. İlave rahatsızlıklarım ve kilo sorunuma da çözüm oldu bu yöntem. Bana özel geliştirilen bir immunoterapi programı ile 3 ayın sonunda ilave rahatsızlıklardan ve egzama sorunundan önemli ölçüde sıyrıldım.” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • hatice 7 yıl önce Şikayet Et
    ülkü hanımla tanışmadan önce hiç umudum yoktu ve şimdi iyiyim. kendisi alanında gerçekten uzman ve çok ilgili birisi kendisine çok teşekkür ediyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…