Başbakan'ı Bakan Çelik savundu

Başbakan Erdoğan'a yönelik 'çok geziyor' eleştirilerine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik cevap verdi. Bakan Çelik savunmasını 'kuluçka'benzetmesi ile yaptı.

Başbakan'ı Bakan Çelik savundu
Başbakan'ı Bakan Çelik savundu
GİRİŞ 30.09.2005 19:22 GÜNCELLEME 30.09.2005 19:22

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok geziyor eleştirilerine cevap verdi. Çelik, 'Biz Ankara'da kuluçka gibi koltuğa oturarak memleketi yönetme iddiasında olan bir ekip değiliz. Sayın Başbakan canı sıkıldığından pikniğe falan gitmiyor' diyerek eleştirilere cevap verdi.

İşadamları Süleyman Sancak, Adem ve Fadıl Soy tarafından 'Eğitime yüzde yüz destek kampanyası' çerçevesinde Bayrampaşa'da yaptırılan Sancak Soy İlköğretim Okulu törenle hizmete açıldı. Törene Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti İstanbul Millevekilli Hüseyin Kansu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşan Bakan Çelik, bazı çevrelerin 'Başkan çok geziyor' eleştirilerine cevap verdi. Çelik, 'Başbakan Umman'dan geldi. Çorum'a gitti. Biz Ankara'da kuluçka gibi koltuklara oturarak memleketi yönetme iddiasında olan bir ekip değiliz. Bazıları şunu soruyor: 'Sayın Başbakan neden bu kadar çok geziyor?' Sayın Başbakan, Başbakan olduktan sonra sadece havada 400 bin kilometre yaptı. Sayın Başbakan canı sıkıldığı için pikniğe gitmiyor' diye konuştu.

Okulu yaptıran Süleyman Sancak, Adem ve Fadıl Soy'un Yugoslav göçmeni olması nedeniyle Bakan Çelik, 'Kalbimizin bir tarafı da Rumeli'dedir. Saraybosna'daki dramı yüreğimizde hissettik. 18 Ekim'de Saraybosna'da yaptırılan üniversitenin açılışını gerçekleştireceğiz. Ondan sonra Üsküp'e geçerek orada yaptırılacak üniversitenin çalışmalarını yerinde izleyeceğim. 2006 yılında da o üniversitenin temelini atacağız' dedi.

Bakanının konuşmasının ardından, Çelik, okulu yaptıran iş adamlarına birer teşekkür plaketi verirken, iş adamları ise Bakan Çelik'e 'Mostar Köprüsü'nün yer aldığı bir tablo verdiler.

Hüseyin Çelik, Ömer Balıbey ve Hüseyin Bürge, kurdeleyi keserek okulu hizmete açtılar. Ardından okulun açılışını gerçekleştiren heyet bir süre okulun sınıflarını gezdi.

Bakan Çelik, çıkışta 'Okul Şeref Defteri'ni imzalarken bazı öğrencilere de imza dağıttı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den dava kararı sonrası Selahattin Demirtaş açıklaması: Kabul edilir tarafı yok
Son dakika: 6-8 Ekim olayları davasında kararlar açıklandı