Demirtaş: Onları doğduklarına pişman edin

Selahattin Demirtaş, HDP binasına saldıranların fakir fukaralar olduğunu ve karşılık verilmesi gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 09.09.2015 11:00 GÜNCELLEME 10.09.2015 03:18

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin il binasında milletvekilleriyle basın toplantısı düzenledi. Demirtaş, HDP binasına saldırı yapanların tek tek hesap vereceklerini belirtti.

SALDIRANLARIN HEPSİ FAKİR FUKARALAR

Parti binalarına saldıranların cebinde dolmuş parası dahi olmadığını söyleyen Demirtaş, "Tahrikler sürecek, öyle gözüküyor sakın prim vermeyin. Biri sizin evinizi yakmaya geliyorsa ona karşı kendinizi savunmanız kanuna göre de haktır. Yazık size kendinizi harcatmayın. Arkanızda hükümet filan yok sizi harcayacaklar yazık size. Ama gideriz 20 yıl yatarız, AKP için yaparız diyorsanız yapın. Parti binalarımız kurban olsun ama hepiniz bunun hesabını vereceksiniz. Parti binamızı dün yakanların cebinde dolmuş parası yok, hepsi fakir fukaralar. Onlar için üzülüyoruz" diye konuştu.

“ONLARI ANASINDAN DOĞDUĞUNA PİŞMAN EDİN”

Eylemlerde saldırılara karşı sağduyu çağrısı yapmayarak misliyle karşılık verin çağrısında bulunan Demirtaş, "Size evinizi, işyerinizi, partinizi yakmaya yıkmaya çalışanlara karşılık vermeniz hakkınızdır, onları anasından doğduğuna pişman edin. Halkımız her yerde ama kimseye saldırmadan kendini korumakla yasalarla meşrudur. Heryerde bunu yapmalıdır. Orantılı bir şekilde herkes meşru müdafaasını yapmalıdır. Parti teşkilatlarımız zararı onarılacaktır, çalışmanıza devam edeceksiniz. HDP bugün Türkiye’nin batısında oy almak için değil, hep beraber yaşamak için parti tabelamızı asıyoruz, onlar sıradan bir tabela değildir, kardeşliğin tabelasıdır" dedi. 

YORUMLAR 551
  • gercek 10 yıl önce Şikayet Et
    Hele su hukumet avrupadan bi vazgecsin ozaman musluman olmayan kurtlerin yani teroristlerin soyu kurucak turkiyede su gercekki musliman olmayan kurtler haindir bizim dusmanimizdir ama gercek kurtler caninizdir cigeeimizdir biz biriz gardasiz.
    Cevapla
  • garib 10 yıl önce Şikayet Et
    Sen ve senin gibileri Allah c.c.bildiği gibi ıslah etsin bre zalim..
    Cevapla
  • polat 10 yıl önce Şikayet Et
    06 ve 07 eylül unutmadik, o zaman neydi
    Cevapla
  • ali 10 yıl önce Şikayet Et
    Suçlu bedava veren devlet yetkileri dir nokta
    Cevapla
  • Metin 10 yıl önce Şikayet Et
    Selü kaçacak yer bulamassın demedi deme leğennnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Komşuda sıcak saatler! Seçime 1 gün kala bomba hamle! 6 aday gözaltına alındı
TBMM Başkanı Kurtulmuş: NATO yetersiz kaldı, AB genişlerken ilk göreceği yer Türkiye'dir