Erdoğan G20 Enerji Bakanları'na hitap etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da G20 Enerji Bakanları Toplantısı'nda konuştu.

GİRİŞ 02.10.2015 10:58 GÜNCELLEME 02.10.2015 11:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Bu yıl büyüme stratejilerimizi somut bir takvim çerçevesinde nasıl uygulamakta olduğumuzu gösteren bir raporu Antalya'da onaylamayı planlıyoruz. Böylece sözlerimizin arkasında durduğumuzu, kararlarımızın takipçisi olduğumuzu tüm dünyaya göstermiş olacağız.

- Yenilenebilir enerji maliyetlerinin düşmeye devam etmesi ve teknolojisinin enerji sistemlerine daha iyi entegre edilebilmesi geleceğimiz bakımından önemlidir. G20 Enerji Verimliliği Eylem Planı çerçevesindeki çalışmaların somut sonuçlar üretmeye başlaması son derece ümit vericidir. Bu alanda hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz"

- Özel sektörün dinamizmi kamu ile birleştirdiğinizde başarılı projeler ortaya çıkmaktadır. Alt yapı yatırımları kapsamında özellikle enerji yatırımları kapsamına önem veriyoruz. Uluslararası enerji ajansı 2035'e kadar enerji ihtiyacını 48 trilyon dolar olarak hesaplıyor.

- Dünyanın önde gelen ekonomileri arasında finansal ve makro ekonomik konularda daha güçlü bir koordinasyon mevcutsa bunda gerçekten G20'nin çok büyük bir payı var. Esas hedefimiz de krizlere sebep olan ortamı önleyecek tedbirleri almak ve küresel ekonomiye ilişkin iş birliğini kurumsal bir yapıya kavuşturmak olmalıdır.

- Afrika ülkelerinin yakaladığı büyüme hızı gelişmiş bazı ülkelerin üzerindedir ancak enerjiye erişimde sorunlar yaşanmaktadır. Bu yüzden ülkelerin desteklenmesi gerekmektedir. Afrika ülkeleriyle enerji alanında yakın iş birliği yaptık.

- Küresel enerji meselelerini çok boyutlu olarak ele almamız gerektiğine inanıyorum. G20 ülkelerinin bu alanda işbirliğini geliştirmeleri için zemin hazırdır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • pelinn 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun cumhurbaşkanım. Allah görünen ve görünmeyen kulları ile yardım göndersin. Allah size ailenize ekibinize milletimize devletimize ordumuza kurulan tuzakları bertaraf etsin tuzak kuranları ıslah etsin ıslah olmuyorlarsa Kahhar ismi celili ile kahretsin.
    Cevapla
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Irak Mısır Suriye Paçavraya çevrildi. Son kale Türkiyeyi Kurda kuşa yem etme Fitne-fesadı ve şerri defet Rahmetinle muamele et Ya Rabbi. Balkanlar öksüz Kafkaslar sahipsiz! Türk dünyası perişan Arap dünyası paramparça! Hepsi bize bakıyor Şimdi dik değil Dimdik durma zamanı! Anlayın Artık Osmanlıyı İNGİLİZLER Yıktı Cumhuriyeti İNGİLİZLER kurdu Hilafeti İNGİLİZLER Kaldırdı Recep Tayyip Erdoğan Bağımsızlık için Savaşıyor. Devlet-i Aliyye-i Osmâniyye Aşkına Tek Millet Tek Devlet Tek Vatan Tek Bayrak Diyen Evladı Osmanlı Evladı Osmanlı Uzun Adam Recep Tayyip Erdogana Ölümüne Sahip Çıkma Zamanı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü