Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

Bakanlar Kurulu toplandı
Bakanlar Kurulu toplandı
GİRİŞ 21.12.2015 15:36 GÜNCELLEME 21.12.2015 15:36

Toplantının gündeminde, terör faaliyetleri ve evlerini terk etmek durumunda kalan vatandaşlar için izlenecek yol haritası olacak.

Bakanlar Kurulu toplantısı, Çankaya Köşkü’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında başladı. İsrail ve Türkiye’nin ilişkileri normalleştirme amacıyla ön mutabakata vardığı yönünde haberler basına yansımıştı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kesin bir anlaşmanın olmadığı ve bir taslak üzerinde çalışıldığı yönünde bir açıklamada bulunmuştu. Bu kapsamda, İsrail ve Türkiye ilişkilerinin Bakanlar Kurulu’nun gündeminde olması bekleniyor. Yine, dış politika kapsamında, Rusya’nın düşürülen jet uçağının ardından Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin de masada olması bekleniyor.

TOPLANTIDA, ’TERÖR OLAYLARI’ KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE ELE ALINACAK

Bakanlar Kurulu’nun gündeminde ele alınacak diğer maddenin ise, Cizre ve Silopi’de terör olayları yüzünden yaşadıkları yerleri terketmek zorunda kalan öğretmenler ve vatandaşların ihtiyaçları, bölge esnafının zararı ve bu konuda atılabilecek somut adımların olması bekleniyor. Aksayan eğitim faaliyetlerinin telafisi için yol haritasının da toplantıda konuşulması bekleniyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi