TBMM'de görev değişikliği

TBMM Genel Sekreterliğine atanan Mehmet Ali Kumbuzoğlu, düzenlenen devir teslim töreninde görevi İrfan Neziroğlu'ndan devraldı.

TBMM'de görev değişikliği
TBMM'de görev değişikliği
GİRİŞ 01.08.2016 13:11 GÜNCELLEME 01.08.2016 13:27

TBMM Genel Sekreterliğine atanan Mehmet Ali Kumbuzoğlu, yeni görevini düzenlenen törenle, İrfan Neziroğlu'ndan devraldı.

Neziroğlu, "Her başlangıcın bir sonu var." diyerek başladığı törende yaptığı konuşmada, 2011 yılından beri onurla yürüttüğü TBMM Genel Sekreterliği görevinden bugün itibarıyla ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın takdiriyle Başkan Müşavirliği görevine atandığını belirtti.

ÖSYM'nin açtığı sınavı kazanarak, 1992 yılında Meclis'te uzman yardımcısı olarak göreve başladığını anlatan Neziroğlu, kurumsal ve kişisel olarak, dünya parlamentolarına örnek birçok ilke ve projeye imza attıklarını ifade etti.

Çalışmalarının çok sayıda ödüle layık görüldüğünü aktaran Neziroğlu, "Ben size inandım, siz de bana inandınız, iyi bir takım olduk. Başarımızın sırrı da burada yatıyor diye düşünüyorum. Çok güzel işler yaptık, güzel izler bıraktık." diye konuştu.

İrfan Neziroğlu, devlete ve millete hizmet etmenin kendisi için tarifsiz bir gurur ve şeref kaynağı olduğunu kaydetti.

Nöbeti Kumbuzoğlu'nun devralacağını bildiren Neziroğlu, şunları söyledi:

"TBMM Genel Sekreterliği, belki de en zor görevlerden birisidir. Kendisine şimdiden başarılar diliyorum. Yardıma veya desteğe ihtiyacı olduğunda her zaman yanında olacağım. Bize güvenen, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Genel Sekreterlik görevine atayan eski Meclis Başkanımız Cemil Çiçek'e, birlikte çalıştığımız Meclis başkanlarından, şimdiki Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz'a ve bu dönemde birlikte çalıştığım Meclis Başkanım İsmail Kahraman'a teşekkür ediyorum."

Neziroğlu, birlikte çalıştığı siyasi partilerin genel başkanlarına, Başkanlık Divanı üyelerine, grup başkanvekillerine, komisyon başkanlarına, milletvekillerine ve çalışma arkadaşlarına da teşekkür etti.

"Tekrar yuvaya döndüm"

Kumbuzoğlu da "Tekrar yuvaya döndüğünü" belirterek, "Aslında iki yuvam var benim, biri Devlet Personel Başkanlığı, diğeri burası. Daha önce Meclis Başkanlığından Devlet Personel Başkanlığına döndüğümde, 'Hoşgeldiniz yuvanıza' diyerek beni karşıladılar. Aradan 4 yıl geçti, takdiri ilahi, tekrar yuvamıza döndük." dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek