İstanbul Yenikapı'ya akacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla yarın Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenecek "Büyük İstanbul Mitingi"nin hazırlıkları tamamlandı

İstanbul Yenikapı'ya akacak!
İstanbul Yenikapı'ya akacak!
GİRİŞ 07.04.2017 18:36 GÜNCELLEME 07.04.2017 18:36

Evet Platformu" tarafından Anayasa değişikliği halk oylamasına yarın Yenikapı Etkinlik Alanı'nda yapılacak "Büyük İstanbul Mitingi"nin hazırlıkları tamamlandı.
 

Halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan'a sayılı günler kala İstanbul, "Evet Platformu"nca yarın gerçekleştirilecek mitinge hazırlanıyor.

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda saat 16.00'da başlaması planlanan etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da vatandaşlara hitap edecek.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda AA muhabirine hazırlıklara ilişkin bilgi verdi.

Yenikapı'daki her mitingden önce istişare toplantıları yaptıklarını dile getiren Temurci, sürekli daha iyiyi yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

Temurci, yarınki mitingin en ayırt edici kısımlarının ulaşım ve sahne olduğunu belirterek, "Sahnede 100 metrekarelik dev ekranlar olacak. Şu anda ses kulelerini artırdık. Kurulacak ekran sayısı da artırıldı. İstiyoruz ki Yenikapı'ya gelen her bir kardeşimiz kendisini sahnenin dibinde hissetsin. Yüzü aşkın giriş kapısı olacak. Ulaşım noktasında ise 200'ü aşkın gemi ve vapur planlamaları yapıldı. Bu mitingin en ayırt edici özelliği günü. Cumartesi yapacağız. Sahne tamamlandı."

'KARDEŞLİĞİN RESMİ OLACAK'

Mitinge her siyasi görüşten vatandaşı beklediklerini ifade eden Temurci, 8 Nisan'da Yenikapı'da ortaya çıkacak tablonun "kardeşliğin resmi" olacağını vurguladı.

Yenikapı'da geçen 2 yıl içinde çok sayıda miting düzenlediklerini anımsatan Temurci, şöyle devam etti:

"Yenikapı bizi tanıyor, biz de Yenikapı'yı tanıyoruz. Onun için burada yapılan mitinglere bakıldığında genel seçimler, referandum, fetih şölenleri var. İstanbul, sadece Türkiye'de değil, dünyada toplanabilecek en büyük kalabalığı 7 Ağustos 2016'da burada topladı. Siyasi görüşü her ne olursa insanlarımız buraya akın etti. Yine aynı duygularla bir mitingin olmasını arzu ediyorum. Milletin karar verdiği her bir süreç, her bir seçim çok değerlidir. O değerin adeta buluşma noktasıdır Yenikapı."

Selim Temurci, İstanbul'da yürütülen halk oylaması çalışmalarının başarılı olduğunu dile getirerek, "evet" diyerek, yarınları için topluma değişim sunduklarını söyledi.

Vatandaşlardan güçlü bir "evet" beklediklerini aktaran Temurci, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz 'hayır' diyenleri de 'evet' diyenleri de seviyoruz. 16 Nisan'a kadar 'hayır' diyen ve kararsız olan her bir kardeşimin neden 'evet' demesi gerektiği hususuna sadece sivil toplum kuruluşları değil, her bir vatandaşımız odaklanmalı. Kararsızları 'evet'e dönüştürmeli. Milletimizle birlikte yol yürüyeceğiz. 16 Nisan sonrası Türkiye çok daha güçlü olacak. Burada yarın büyük bir panoda şehitlerimizin isimleri olacak. Gazilerimiz, şehit ve gazi aileleri burada olacak. 15 Temmuz'daki o uzun geceyi 16 Nisan'da bitirmek istiyoruz."

YORUMLAR 5
  • mse 9 yıl önce Şikayet Et
    Yenikapı Türkiyenin en güzel görüntülerinden birine şahit oldu. Biz birlikte güzel birlikte büyük türkiyeyiz vatanımız ve milletimiz için EVET
    Cevapla
  • süleymanBABA 9 yıl önce Şikayet Et
    18 yaşına girecek torunlarınızın milletvekili olması için ve-550 olan milletvekili sayısının 600 e çıkması için kararım net cevabım EVET...
    Cevapla
  • Comando58 9 yıl önce Şikayet Et
    17 nisan sabahi hic EVET diyenle hayir diyen bir olurmu..olmamali elbet
    Cevapla
  • Fehmi 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP neden miting yapmıyor? Korkuyor mu? Yalan ve iftira atacak malzemesi bitti mi? Hayır vereceklere inanmıyor mu? Onun için EVET diyelim.
    Cevapla
  • Mikdat 9 yıl önce Şikayet Et
    YENİKAPI YENİ REKOR KIRMALII! HADSİZLERE KARŞI DİMDİK DURMALI BAYRAKLARLA HEP ORAYA VARMALI BİRLİĞİN DESTANI YAZILMALIDIR! BATININ MORALİ BOZULMALIDIR mİKDAT
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT ve Emniyet'ten operasyon: Kırmızı bültenle aranan iki uyuşturucu baronu yakalandı
Seçim heyecanı! Üç ilde sandık kurulacak! İşte partilerin pusuladaki sıralaması