Çevre Bakanlığı'nın taşındığı yer dikkat çekti

FETÖ'nün halktan gasbettiği her şey 15 Temmuz sonrası tekrar millete dönüyor. Çevre Bakanlığı da örgütün kasası Akın İpek'in sarayı aratmayan üniversitesine taşınıyor.

Çevre Bakanlığı'nın taşındığı yer dikkat çekti
Çevre Bakanlığı'nın taşındığı yer dikkat çekti
GİRİŞ 10.05.2017 09:24 GÜNCELLEME 10.05.2017 11:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) finansörü firari Akın İpek’e ait olan İpek Üniversitesi’nin Ankara Or-An’daki kampüsüne taşınıyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından FETÖ’ye ait yapılara el konulmasıyla Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ne devredilen İpek Üniversitesi kampüsünün yıl sonundan itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığına hizmet vereceği öğrenildi. İngiltere’deki Oxford Üniversitesini aratmayan yerleşke görkemli taş yapılarıyla dikkate çekerken, eğitim faaliyetlerini öğrencileri örgüte kazandırmak için kullanan FETÖ’nün, kampüs için hiçbir masraftan kaçınmadığı görülüyor. Çevre Bakanlığı, 2 yıldır Eskişehir yolundaki yeni binasında hizmet veriyordu. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin ise Ulus’taki kampüse taşınacağı belirtildi.

Ankara’nın en değerli yerlerinden Oran’daki İpek Üniversitesi Kampüsü 160.000 m2 kapalı alana sahip. 16 binadan oluşan Kampüs, mimari tasarım anlamında bilindik eğitim yapılarından farklılık gösteriyor. Görkemli taş yapılarıyla öne çıkan üniversite, şehir kampüsü tarzında neoklasik mimariyle dikkat çekiyor. (Türkiye Gazetesi) 

YORUMLAR 4
  • ODTU'lü akademisyen 6 yıl önce Şikayet Et
    Bize beyinleri egitecek üniversite lazım, Sosyal Bilimler Üniversitesi olarak kalmalıydı. Zaten burasının projesi üniversite yerleşkesine uygun olarak dizayn edildi. Ne alaka çevre bakanlığı anlamadım. Çok güzel bir egitim merkezi olması gerekirken bakanlık binasına tahsis edilmesi çok gereksiz. Sosyal Bilimler Üniversitesine yazık, ki misyonu ODTU- Bogaziçi gibi sol-marjinal yuvalanma üniversiteleri mücadele olan.
    Cevapla
  • Deniz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kampüse bakanlık yerine Yıldırım Beyazıt vb. bir devlet üniversitesi taşınsaydı daha mantıklı olurdu. Kampüs mimarisi üniversiteye uygundur, Bakanlık teşkilatına göre yeniden tadilat-tamirat için para ve zaman harcanacak
    Cevapla
  • olmadı 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim sosyal bilimler lisesi mezunu güzel bir okulda güzel bir eğitim aldı.Bakanlığın binası yeni yapılmışken neden "Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi"nin binasına geçiyor?Harvard üniversiteside temelde sosyal bilimler üniversitesi.ünversite böyle güzel 1binayı hak ediyordu.
    Cevapla
  • ertuğrul 6 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz bir devlet kuruluşunun mimarisini kopyalamışlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi