Kosova Meclisi'nden karar: Komisyon kurulacak

Kosova Meclisinde 40 milletvekilinin talebi doğrultusunda FETÖ'nün 6 üst düzey mensubunun Türkiye’ye iadesiyle ilgili düzenlenen olağanüstü oturumda, konuyu soruşturacak komisyonun kurulması yönündeki tavsiyeler onaylandı.

GİRİŞ 05.04.2018 01:00 GÜNCELLEME 05.04.2018 11:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kosova Demokratik Birliği (LDK) tarafından önerilen tavsiyeler, oturuma katılan 64 milletvekilinden 59'unun oyu ile kabul edildi.

LDK Meclis Grup Başkanı Avdullah Hoti, oturumda yaptığı konuşmada, bunun Meclisteki tüm parti grup başkanları tarafından desteklendiğini dile getirdi.

 

 

ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULACAK

Hoti, kabul edilen tavsiyelerle şunları kaydetti:

"Birincisi, 29 Mart 2018'de Türk vatandaşlarının sınır dışı edilmesiyle ilgili olayın aydınlatılması için soruşturma komisyonu kurulması. İkincisi, meclis gruplarından 3 gün içerisinde Meclis Başkanlığına komisyondaki temsilcilerinin isimlerini sunması. Üçüncüsü, meclis konunun tam aydınlatılması için tüm ilgili kurumların komisyonun taleplerine cevap vermeleri için yükümlü kılması. Ve dördüncüsü, Meclis Soruşturma Komisyonunu yürürlükteki yasa ve anayasa uyarınca takip edilen prosedürlerin uygunluğunu gözden geçirmekle görevlendirmesidir."

Öte yandan Meclis Başkan Yardımcısı Cavit Haliti ise bahsi geçen tavsiyeleri görüşmek üzere Meclis Başkanlığı olarak toplanacaklarını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ali hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    burdan da anlaşılıyorki kosavada Fetöcülerin elinde.bu kadar tepki bu yüzden ve bu kadar fetö taraftarının başbakanı dahil arasından hiç kimsenin haberi olmadan yapılan operasyon ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor
    Cevapla
  • zalım 6 yıl önce Şikayet Et
    sizde kurtulun şu fetöcülerden
    Cevapla
  • kimsesiz yaşar 6 yıl önce Şikayet Et
    ve anlaşılıyor ki, dostumuz, müttefikimiz filan hikaye.
    Cevapla
  • Muammer 6 yıl önce Şikayet Et
    Kıytırık Kosova bile bı kadar korkuyorsa ve bu kadar Fetö tarafından işgal edilmişse biz çok büyük bir badire atlatmışız demektir. Demek ki Fetö sadece bir fetöden ibaret değilmiş, biz bütün dünyanın kafir güçlerine karşı mücadele ediyoruz demektir. Aynı şeyleri PKK içinde söyleyebiliriz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu