Çelik'ten Macron'a cevap: Çağın gerisinde kalmış!

'İslam' ve 'terör' kelimelerini bir arada kullanıp, Erdoğan için de 'panislamist' ifadesini öne çıkaran Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a AK Parti'den yanıt geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'çağ dışı bir yaklaşım, Macron yanlış yaptı' dedi.

GİRİŞ 29.08.2018 18:38 GÜNCELLEME 29.08.2018 19:45
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye ve Erdoğan hakkında yaptığı hadsiz çıkışa cevap verdi.

Macron hakkında "çağın gerisinde kalmış, yanlış yaptı" ifadelerini kullanan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Sayın Fransa Cumhurbaşkanından hem Türkiye'ye dönük olarak sağduyulu ifadeler duymak isteriz hem de İslam ve terör gibi konuları bir arada kullanmasının ne kadar sakıncalı olduğunu hatırlatmak isteriz.

"HAYRETLE KARŞILIYORUZ"

Hayretle karşılıyoruz. Türkiye ne zaman özgür, güçlü bir politika sergilerse Türkiye'yi islamcılık ve Osmanlıcılık yapıştırılıyor. Metni açıkça okudum. Kullandığı kavramlara hakim değil.

Türkiye'nin kurucu liderinin izinde ilerleyen bir Türkiye var. Kendisi biraz yakından takip ederse bu açıklamalarının aşırı grupların işine yaradığını göreceği makaleler vardır.

"ÇAĞIN GERİSİNDE KALMIŞ BİR YAKLAŞIM"

Bu söylemleri söyleyenlerin DEAŞ'ın tuzağına düştüğünü görür. Bunlar orta düzeyde oryantalist yaklaşımlardır. Gelişmiş bir oryantalist yaklaşım bile değildir. Çağın gerisinde kalmıştır. Son derece yanlıştır. Türkiye'nin AB'den uzaklaştığını söylüyor. Demokratik konularda, refahın paylaşımı konusunda son dakika cimri yaklaşımlar.

"MACRON YANLIŞ YAPTI"

Terörle mücadelede, göçmenlerin barınması konusunda son derece cömertler. Fransa ne kadar Avrupa devleti ise, Türkiye de o kadar Avrupa devletidir. Bu tartışmasızdır. Türkiye yanlızca terörle mücadele edecek, göçmenleri barındıracak ülke değildir.Türkiye ile AB arasındaki ilişkiler tam üyelik müzakereleridir. Macron konuşmasında yanlış yapmıştır. İslami terör ifadesinin kimsenin işine yaramadığını söylemek isteriz.

MACRON NE DEMİŞTİ?

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'si, (Mustafa) Kemal döneminin Türkiyesi değil'' diyen Macron şöyle konuşmuştu:

"Rusya ve Türkiye ile ilişkileri düşünmeden uzun vadeli bir Avrupa'yı inşa edemeyiz. Türkiye Cumhurbaşkanı Avrupa karşıtı görünen pan-İslamcı gündemini her gün yeniden teyit ederken dürüst ve açık bir şekilde Türkiye'nin AB üyeliği hakkında konuşmaya devam edebileceğimizi düşünüyor muyuz?

Dolayısıyla AB üyeliği değil de stratejik ortaklık inşa etmek lazım. Bu iki güç kollektif güvenliğimiz için önemli olduğundan Rusya ve Türkiye ile stratejik ortaklık lazım, onların Avrupa ile bağlı olması lazım."

YORUMLAR 62
  • Ali29 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada İslami terör yoktur, hırıstiyan ve yahudi terörü vardır. Türkiye ve Müslüman ülkeler bu söylemi geliştirmeliler, hobi faaliyetlerine başlamalılar. Tarihin sayfalarını karıştırın, bütün katliamları, soykırımları, sömürüyü yapan, dünyaya terörü tanıtan yerleştiren ABD ve onun gayri meşru çocuğu İsrail'dir.
    Cevapla
  • Zafer30 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın iki yüzlü, kıskanç, fesat devleti fransaya yakışan söylemler.Kurana hakaretten sonra, DEVLET-İ ÂLİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ aşağılamak hadsizliğine düşmüş sömürgeci fransa.Biz GAZİ ATATÜRK'ün muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde bir seviyeye ulaştıkça siz kudyruyorsunuz.Güya avrupalısınız.Almanları çekemediğiniz gibi bizi seven müskümanlara karşı sömürünüzün azalması endişenizden çatır çatır çatlıyorsunuz.Kininizle başbala kalın.Göktürkte BİZİZ, ANADOLU SELÇUKLUDA BİZİZ, OSMANLIDA BİZİZ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİZİZ.HEPİMİZ GAZİ ATATÜRK'üz, HEPİMİZ RECEP TAYYİP ERDOĞANız.Sen git ilk önce sömürü düzenine ve geçmişine bak.
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 5 yıl önce Şikayet Et
    Ayıdan post gavurdan dost olmaz
    Cevapla
  • Zülfikar 5 yıl önce Şikayet Et
    macararon, fransız tatlısi büsküvisi neyse bayatlayınca kötü bir tadı oluyor.
    Cevapla
  • oraloğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: Macron iman ehli değil... her aklına geleni yapar...lakin gidince-ölüncede çok ciddi anlamda şok olur. iman ehli olmayan insanlardan her şey bekleyin.yakin ehlinden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"